Δαλάι Λάμα: Διεθνής οργή μετά το βίντεο όπου φιλάει στο στόμα ανήλικο αγόρι//ΒΙΝΤΕΟ

Οργή και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου με τον Δαλάι Λάμα να φιλάει ένα παιδί στα χείλη και στη συνέχει χαμογελώντας να βγάζει τη γλώσσα του και να του λέει «ρούφα τη γλώσσα μου».

Όπως μεταδίδει ο Guardian, το περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, στο ναό του Δαλάι Λάμα στη Ντχαραμσάλα, όπου παρευρέθηκαν 100 νεαροί μαθητές, για την αποφοίτησή τους από το ινδικό Ίδρυμα M3M.

Ο 87χρονος πνευματικός ηγέτης κάλεσε το αγόρι να ανέβει στη σκηνή που καθόταν εκείνος και πριν τον αφήσει να τον αγκαλιάσει του ζήτησε να τον φιλήσει πρώτα στο μάγουλο. Το αγόρι υπάκουσε, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος του ζήτησε να τον φιλήσει στο στόμα. Όταν το ανήλικο αγόρι έσκυψε και τον φίλησε στα χείλη, υπό τα χειροκροτήματα και τα γέλια των παρευρισκομένων, ο Δαλάι Λάμα ζήτησε από τον μαθητή να του “γλύψει τη γλώσσα”, με το αγόρι να έρχεται φανερά σε αμηχανία.

Η κατακραυγή προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων του πνευματικού ηγέτη, οι οποίοι με ανακοίνωση ανέφεραν μεταξύ άλλων πως “η αγιότητά του επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του καθώς και τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για τη ζημιά που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του.

 

 

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη Δευτέρα: Η ακολουθία του Νυμφίου – “Ιδού ο νυμφίος έρχεται…”
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Άνοιξαν οι ουρανοί – Ισχυρή χαλαζόπτωση