Δάφνη Κατσίμπα: «Θα γίνουν ιδιωτικού δικαίου τα νοσοκομεία και όποιος δεν έχει χρήματα ή μέσο, θα είναι το θύμα»

Τις παθογένειες του ΕΣΥ προέβαλλε για άλλη μια φορά η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση.

«Με την υγεία προσπαθεί (σ.σ ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση) και με την εγκύκλιο της κ. Γκάγκα επιχειρείται να “μπαλωθούν” τα κενά που υπάρχουν σε γιατρούς με τις εφημερίες ανά τομέα, επειδή δεν έχουμε γιατρούς, για να γίνουν όλες οι εφημερίες(…) Για παράδειγμα, αν γίνει κάτι στην ουρολογική κλινική, εφημερεύων μπορεί να είναι ο καρδιολόγος ή ο ωριλά, ο οποίος θα έρθει να δει τον ασθενή», ανέφερε αρχικά η κ. Κατσίμπα.

«Οι γιατροί θα είναι οι… σταθμάρχες της υπόθεσης, γιατί ένα περιστατικό της ουρολογικής δε μπορεί να καλυφθεί από τον ωτορινολαρυγγολόγο. Μπορεί να χρειάζεστε παθολόγο, αλλά να σας εξετάζει παιδίατρος ή καρδιολόγος, αν δεν υπάρχει ο αρμόδιος γιατρός. Έτσι ακριβώς. Δε γίνεται αντικατάσταση, κάλυψη των κενών. Εδώ γίνεται μια παραπλάνηση, ώστε να μη γίνουν προσλήψεις. Ήδη παρατηρείται “τσουνάμι” παραιτήσεων από γιατρούς που δε μπορούν να το αντέξουν», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την προσκεκλημένη,η στρατηγική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Υγείας.

«Θα γίνουν ιδιωτικού δικαίου τα νοσοκομεία και όποιος δεν έχει χρήματα ή μέσο, θα είναι το θύμα. Συνεχίζεται μια “εγκληματική” πολιτική από την εποχή της κόβιντ(…)Το σύστημα υγεία το αποξηλώνουν(…) Θα έχουμε θύματα από το λαό, όπως στην περίπτωση των Τεμπών. Δε μπορεί να καλύπτονται τα κενά με προσωπικό άλλης ειδικότητας. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός»

Για την μετά-κόβιντ κατάσταση στα νοσοκομεία η κ. Κατσίμπα είπε:

«Μετά τον κορωνοϊό, είχαμε πολύ βαριές εφημερίες. Δυστυχώς , έχουμε χάσει πάρα πολύ κόσμο(…)Επί κορωνοϊού είχαν κλείσει νοσοκομεία. Ακόμη βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Έχουμε θανάτους ασθενών με κορωνοϊό όπως λέω, που πέθαναν χωρίς να έχουν κορωνοϊό, λόγω της επιβάρυνσης των νοσοκομείων. Οι εφημερίες είναι τραγικές. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί για την υγεία και τη ζωή του. Πρέπει να μην ξεχνιούνται τα όσα έγιναν. Ο κορωνοϊός, τα τρένα κλπ».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα στις 12 Μαΐου – Πότε η καταβολή της 2ης δόσης
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 30χρονος για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια