Δάφνη Κατσίμπα στον Focus FM: «Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης σε εγκληματικό επίπεδο, για την κατάσταση των νοσοκομείων». – ΗΧΗΤΙΚΟ

Εφιαλτικές παραμένουν οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Την δραματική κατάσταση περιέγραψε μιλώντας στον Focus FM η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, η οποία έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης σε εγκληματικό επίπεδο.

Σε συνέντευξή της στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση και αναφερόμενη στις δηλώσεις Γεραπετρίτη τις χαρακτήρισε γελοίες, ανάλογα άλλοθι είπε θα ζήσουμε από εδώ και πέρα. Επέμεινε πως ήταν μεγάλο λάθος να μην λειτουργήσουν ξανά τα κλειστά νοσοκομεία όπως το Λοιμωδών και το 424 κ.α.

«Στήνουν τέντες για να μην πειράξουν τον ιδιωτικό τομέα» ενώ θα έπρεπε να γίνει ένα εθνικό σύστημα υγείας στο οποίο ενταχθούν σε αυτό, όλοι.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ επανέλαβε την καταγγελία της Ένωσης λέγοντας ότι «από το ΑΧΕΠΑ στέλνονται γιατροί σε μη επιταγμένη κλινική για να νοσηλεύουν non Covid ασθενείς, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είναι στην πρώτη γραμμή έχουν υπερεξαντληθεί». Επίσης, σημείωσε ότι η 3η ΥΠΕ μετακινεί πολλούς νοσηλευτές στην επιταγμένη ιδιωτική κλινική “Σαραφιανός” τονίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από το νοσοκομείο “Γεννηματάς” που έχει τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, πόσο μάλλον τώρα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Κατσίμπα στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Προηγούμενο άρθροΈλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε υπεραγορές τροφίμων και μίνι μάρκετ στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΗ ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στη Βουλή. – ΒΙΝΤΕΟ