Συνεχίζεται έως και τις 27/6/2021 η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη “δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2021”. Ήδη έχουν κατατεθεί 650 αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση, από τις 7:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, σε επτά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει για 22η συνεχόμενη χρονιά το εξαιρετικά πετυχημένο πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικογένεια που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα κατά την πανδημία. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης μας και αποτελεί ένα τεράστιο βοήθημα στις εργαζόμενες μητέρες, στις πολύτεκνες μητέρες και στις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς ο σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κι όχι μια απλή φύλαξη», ανέφερε σχετικά η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

«Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο που βιώσαμε όλοι μας εξαιτίας της πανδημίας, τόσο οι γονείς, αλλά πολύ περισσότερο τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκη από μια ανάπαυλα ποιοτικής δημιουργίας και διασκέδασης και κυρίως από την συναναστροφή με τους συνομήλικους τους”, συμπλήρωσε η κυρία Κοσμοπούλου, τονίζοντας: “Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια όαση αλλά κι ένα πολύ όμορφο δώρο στους μικρούς μας φίλους, που θα απασχοληθούν δημιουργικά σε πολυποίκιλες δραστηριότητες, όπως θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορό, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.ά., τηρώντας όλους τους κανόνες προστασίας και υγιεινής που ορίζονται από αντίστοιχες εγκυκλίους και με υποχρεωτικό εβδομαδιαίο self test για παιδιά κι εκπαιδευτικούς».

Προηγούμενο άρθροΧωρίς άδεια στο εξής η οπλοφορία στους δρόμους του Τέξας
Επόμενο άρθροΝέα διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης