Δ. Παύλου Μελά: Επισκεφθείτε και αυτές τις γιορτές τη Μαγεμένη Πύλη!

Καθώς μετράμε αντίστροφα τις μέρες για την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου, η «Μαγεμένη Πύλη» https://magemeni-pili.gr/  του Δήμου Παύλου Μελά, άνοιξε για 2η χρονιά και σας συντροφεύει και φέτος.

Η «Μαγεμένη Πύλη» είναι το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης που αναπαριστά ψηφιακά και συνεχίζει τις δράσεις που πρόσφερε σε μικρούς και μεγάλους το «Μαγεμένο Στρατόπεδο» τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνθήκες της πανδημίας έχουν διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα.

Από τη μία θέτουν περιορισμούς υλοποίησης θεσμών στον πραγματικό χώρο, αλλά από την άλλη είναι και μια ευκαιρία για μετασχηματισμό και αξιοποίηση των δημιουργικών – επιμορφωτικών – ψυχαγωγικών παροχών στον ψηφιακό κόσμο.

Έτσι, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, με το προσωπικό του Τμήματος Παιδικών Σταθμών, και την αρωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» Δήμου Παύλου Μελά κατασκεύασαν μια ψηφιακή γειτονιά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στην οποία μπορούν να περιηγηθούν και να δια-αντιδράσουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Στον εορταστικό κόσμο της Μαγεμένη Πύλης

θα ακούσουμε και θα δούμε τα παραμύθια της  Κάρμεν Ρουγγέρη,

θα κάνουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές μαζί με τα παιδιά στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

θα μαγειρέψουμε χριστουγεννιάτικες συνταγές στο σπιτάκι “ΓΛΥΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ”

θα απολαύσουμε τα Μουσικά σύνολα των Δημοτικών  Ωδείων Σταυρούπολης και Πολίχνης της ΙΡΙΣ, τις μοναδικές χοροθεατρικές παραστάσεις της Σχολής Χορού της ΙΡΙΣ, το κουκλοθέατρο από το ΤΙΚ ΝΙΚ στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ,

θα παίξουμε εκπαιδευτικά παιχνίδια της Παιδικής Ομπρέλας και θα μοιραστούμε το μυστικό της Νίκης στο “ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ”

θα ταξιδέψουμε ανά τον κόσμο για να μάθουμε πως γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σε όλο το κόσμο στην ενότητα ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Θα γράψουμε το γράμμα μας στον Αη Βασίλη και θα το ρίξουμε το στο κόκκινο κουτί του Αϊ Βασίλη  το οποίο βρίσκεται στην Μαγεμένη Πλατεία

θα ακούσουμε 24ωρες /24ωρο παιδικές και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΜΑΓΕΜΕΝΗΣ ΠΥΛΗΣ

Η Μαγεμένη Πύλη δημιουργείται με πολύ αγάπη για όλα τα παιδιά και περιλαμβάνει υλικό προσαρμοσμένο σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Προηγούμενο άρθροΗμαθία: Δικογραφία σε βάρος 35χρονου και 19χρονης για κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε προαύλιο χώρο εκκλησίας στις Σέρρες