Δ. Νεάπολης-Συκεών: Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και παραλαβή ογκωδών στην πόρτα σου με ένα τηλεφώνημα.

Να σκεφτούμε και να δράσουμε προς όφελος του περιβάλλοντος μάς προτρέπει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Διαχείρισης Απορριμμάτων Νεάπολης-Συκεών, καθώς με ένα απλό ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή email, οι Υπηρεσίες της αναλαμβάνουν να βρεθούν στην πόρτα κάθε δημότη που το επιθυμεί και να παραλάβουν προς ανακύκλωση την παλιά του τηλεόραση, κουζίνα, ψυγείο και οποιαδήποτε άλλη παλιά ηλεκτρονική συσκευή, καθώς και οποιοδήποτε ογκώδες αντικείμενο το οποίο δεν χρειάζεται πια.

Παράλληλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί έξι κάδοι σε έξι σημεία του δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να αφήνουν για ανακύκλωση μικρές σε όγκο ηλεκτρικές τους συσκευές, χωρίς ραντεβού. Οι μικροί αυτοί κάδοι βρίσκονται στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, στα δημοτικά καταστήματα Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου, στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών.

«Εάν αντιληφθούμε όλοι την αξία της ρήσης ‘‘τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα-θάψιμο’’ και δράσουμε ατομικά και συλλογικά στην κατεύθυνση αυτή, θα έχουμε συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων για την εθνική οικονομία και τη δραστική μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των νοικοκυριών και των δήμων» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι «σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, και όλους γενικά». «Η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι για εμάς θέματα πρώτης προτεραιότητας», τονίζει ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι «καλύτερο περιβάλλον σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας» και ότι «σταθερά προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους συμπολίτες μας την αξία της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή».

«Οργανωμένο δίκτυο για την ανακύκλωση»

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Διαχείρισης Απορριμμάτων Αντώνης Σαουλίδης «στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, εδώ και δεκαετίες διαμορφώσαμε, διατηρούμε και αναβαθμίζουμε συνεχώς, ένα οργανωμένο δίκτυο υποδομών και δράσεων για την ανακύκλωση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και ευθυνών μας», και προσθέτει: «Δεδομένου ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής εξαρτάται απόλυτα από την προστασία του περιβάλλοντος, οφείλουμε όλοι μαζί να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αλλάξουμε ριζικά τη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής μας. Η θωράκιση της φύσης να αποτελεί πλέον αυτονόητη ενέργεια σε κάθε τομέα δημοτικής και ατομικής δραστηριότητας. Συμμετέχουμε, λοιπόν, όλοι μαζί και στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. ΜΑΖΙ προστατεύουμε το περιβάλλον μας. ΜΑΖΙ αναβαθμίζουμε αισθητικά την πόλη μας. Και ας μην ξεχνάμε… O θαλασσινός άνεμος κι η δροσιά της αυγής υπάρχουν χωρίς να το ζητήσει κανένας…[Γ.Σεφέρης]. Για να τα χαρούμε, πρέπει να τα προστατεύσουμε».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

2310.625500 – 2310.631173
email: [email protected]

 

Προηγούμενο άρθροΕργασίες συντήρησης στην 22η Επαρχιακή Οδό (Λαγκαδίκια – Σχολάρι).
Επόμενο άρθροΘρίλερ στα Καλύβια: Νεκρός από σφαίρα υπάλληλος του Κέντρου Υγείας.