Δ. Λαγκαδά: Καθαρίστε τα οικόπεδά σας, αλλιώς πρόστιμο.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαγκαδά υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων την υποχρέωσή τους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού τους, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β/25-04-2012).

Επισημαίνεται πως η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού αλλά και διοικητικά πρόστιμα. Στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες αποψιλώσεις και η απομάκρυνση των ξερών χόρτων ή άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται εντός των ιδιωτικών οικοπέδων, ο Δήμος Λαγκαδά θα προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο, βάση της αρμοδιότητάς του, καθαρισμό στέλνοντας τα έξοδα στους ιδιοκτήτες και θα επιβάλλει το προβλεπόμενο πρόστιμο από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαγκαδά προσβλέπει στην συνεργασία και συμμόρφωση των ιδιοκτητών και υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε  καθυστέρηση  είναι σε βάρος, της υγείας και ασφάλειας των δημοτών και του περιβάλλοντος καθώς η ύπαρξη έντονης βλάστησης, παρουσιάζει ζητήματα αρνητικά για την δημόσια υγεία με εμφάνιση φιδιών και τρωκτικών στον χώρο του οικοπέδου ενώ τα καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνα σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

 

Προηγούμενο άρθροΚοζάνη: 41χρονος έκλεψε χρήματα από παγκάρι Ιερού Ναού.
Επόμενο άρθροΧωρίς νερό περιοχές της Θεσσαλονίκης.