Δ. Κούβελας στον Focus FM: Αδικαιολόγητο το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικευμένου lockdown – ΗΧΗΤΙΚΟ

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου γενικευμένου lockdown εμφανίστηκε μιλώντας στον Focus FM ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας. Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη σημείωσε ότι “όπως και να το πάρουμε, δεν δικαιολογείται”.

“Την πρώτη φορά το lockdown έγινε, κατά τη γνώμη μου, από λάθος εκτίμηση, η πολιτική ηγεσία φοβήθηκε τί θα γίνει αν βρεθεί μπροστά σε ένα τσουνάμι θανάτων” υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι “αυτή τη στιγμή οι απώλειες του ατομικού και του κρατικού εισοδήματος είναι μερικά δισεκατομμύρια λόγω των lockdown”. “Αν το ξανακάνουμε, απλώς καταστρέφουμε την οικονομία” σημείωσε.

“Το δίλημμα που έχει τεθεί είναι το αν είναι τα χρήματα πιο σημαντικά από τη ζωή. Η απάντηση είναι φυσικά όχι, αλλά η απώλεια υγείας  είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση. Επομένως, με ένα lockdown είναι σίγουρο ότι μακροπρόθεσμα θα αυξηθούν και οι θάνατοι” ανέφερε.

“Αν τώρα, αυτό το lockdown μας φέρει ένα χρέος που θα το πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας,  θα επιδεινωθούν οι δείκτες υγείας του πληθυσμού, δηλαδή, θα αυξηθούν οι θάνατοι από κάθε αιτία μέχρι ουσιαστικά να ορθοποδήσει η κοινωνία, επομένως έχουμε άμεση προσβολή και της υγείας” υποστήριξε ο ίδιος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κούβελα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά το ρεκόρ κρουσμάτων
Επόμενο άρθροΗ πεντάδα των αρχηγών του ΠΑΟΚ!