Δ. Κουτσούμπας-Βουλή: Η ελληνο-γαλλική συμφωνία εξυπηρετεί μόνο τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου

«Λυπούμαστε κ. Μητσοτάκη, κυρίες και κύριοι των άλλων κομμάτων, που θα σας χαλάσουμε το κλίμα δήθεν “εθνικών” πανηγυρισμών που προσπαθείτε να στήσετε», είπε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής.

«Μπορείτε να μας πείτε ποιες και που θα είναι αυτές οι πολυεθνικές αποστολές. Τι σχέσει έχουν οι ελληνικές δυνάμεις σε αυτές τις περιοχέςΤι σχέση έχουν αυτές οι περιοχές με την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων; Τι είδους συμφέροντα έχει ο ελληνικός λαός σε αυτές τις περιοχές;», διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας θεωρεί πως η συμφωνία με τη Γαλλία δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού «αλλά τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά: – στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και που συνοδεύονται πάντα και παντού και με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί.»

«Η συμφωνία, όπως και παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν, όπως η συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ -αμυντική λεγόταν και αυτή, που την εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ- αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιθετικά, επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κουπόνια για δωρεάν αγορές από τις λαϊκές σε ευπαθείς ομάδες
Επόμενο άρθροΕμβόλιο Moderna: Η Φινλανδία αναστέλλει τη χορήγησή του σε νεαρούς άνδρες