Δ. Κουτσούμπας: Aπό την κακοστημένη παράσταση της Εξεταστικής ο λαός να βγάλει τα δικά του πορίσματα

«Αφού η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές “έθαψε” καλά – καλά την αλήθεια, σήμερα, κύριοι της κυβέρνησης και κύριοι βουλευτές της ΝΔ, ήρθατε για να μας εκφωνήσετε και τον επικήδειο» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το Πόρισμα της πλειοψηφίας σχετικά με τις υποκλοπές-παρακολουθήσεις. Συμπλήρωσε ότι «είναι το λιγότερο πρόκληση να ισχυρίζεστε ότι όλα είναι “καλώς καμωμένα”, ότι οι υποθέσεις των υποκλοπών ερευνήθηκαν και μάλιστα ότι προκύπτει πως δεν φέρετε και καμία ευθύνη».

«Επιβάλατε τη μυστικότητα στις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής με τέτοιους απαγορευτικούς όρους που ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές, μέλη της επιτροπής δεν μπορούσαν να έχουν ουσιαστική πρόσβαση και να μελετήσουν τα πρακτικά και τα σχετικά έγγραφα. Επιμείνατε μέχρι τέλους σε ένα κλειστό, ελεγχόμενο κατάλογο ελάχιστων μαρτύρων» είπε και σχολίασε: «οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής θύμισαν το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν “ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε” μόνο που τώρα έγινε “υποκλέψτε-συγκαλύψτε-τελειώσατε”» σχολίασε.

«Ακόμα και από αυτή την κακοστημένη παράσταση της Εξεταστικής Επιτροπής ο λαός μπορεί να βγάλει τα δικά του πορίσματα, μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Μπορεί να διαμορφώσει πολιτική στάση και δράση ενάντια σε αυτό το σάπιο σύστημα και τους κάθε λογής σωτήρες και προστάτες των δικαιωμάτων του» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε ότι «κουράστηκαν πια οι εργαζόμενοι να ακούν για “άπλετο φως” και να πέφτει τελικά πάντα το πιο “βαθύ σκοτάδι” για την αλήθεια και τους πραγματικούς υπεύθυνους πίσω από τα κάθε είδους “σκάνδαλα”».

Προηγούμενο άρθροΎμνος εις την Ελευθερίαν: Σαν σήμερα το 1825 δημοσιεύεται για πρώτη φορά ο Εθνικός μας Ύμνος
Επόμενο άρθροΝωρίτερα οι πληρωμές συντάξεων Νοεμβρίου