Δ. Γάκης: Επιλογή ήττας το νέο lockdown // Καταστρέφουν τα πάντα: Από την ψυχική υγεία και την ελευθερία των Ελλήνων μέχρι την οικονομία και την παιδεία – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Η χρονιά άρχισε με ένα αναιτιολόγητο lockdown από μία κυβέρνηση η οποία δεν θεώρησε καν υποχρέωσή της να δώσει πειστικές εξηγήσεις γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση με ποσοστό κρουσμάτων κάτω του 2%» τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Δημήτρης Γάκης, χειρουργός και πρώην διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.

«Η χώρα δεν είναι το διαμέρισμά τους» σημείωσε τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι και πολύ σοβαροί λόγοι «για να την καταστρέψεις». Αυτή τη στιγμή, εκτός από τους τομείς της οικονομίας και της παιδείας, καταστρέφονται παράλληλα οι ψυχές και η ελευθερία των Ελλήνων, σημείωσε.

Χαρακτήρισε αποτυχημένη την τακτική των lockdown τονίζοντας ότι αποτελεί για την κυβέρνηση επιλογή ήττας.  «Η ενεργητική πρόληψη είναι εκείνη η οποία θα προλάβει τον ιό και τα παραδείγματα τα έχουν δείξει δεκάδες χώρες», υπογράμμισε ο κ. Γάκης.

Τοποθετήθηκε και για το θέμα του εμβολίου ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα ανοίγματος των σχολικών μονάδων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γάκη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΟ EMA συνέρχεται σήμερα με θέμα το εμβόλιο της Moderna.