Δ. Ευγενίδης στον Focus FM: Είναι ανήθικο και προσβλητικό να μας απαξιώνει με αυτό τον τρόπο ο κ. Γεωργιάδης – Δεν γνωρίζαμε από πριν ότι τα self tests είναι σε συσκευασία 25 τεμαχίων – HXHTIKO

Είναι ανήθικο και προσβλητικό να μας απαξιώνει με αυτό τον τρόπο ο κ. Γεωργιάδης είπε μιλώντας στον Focus FM 103.6 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού ότι οι φαρμακοποιοί ήξεραν από πριν ότι τα self tests είναι σε συσκευασία 25 τεμαχίων.  

«Δεν γνωρίζαμε ότι θα ήταν 25άδες, μέχρι και την ώρα που ανοίχτηκαν τα τεστ», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση.  Ανέφερε δε, ότι «είναι αδυναμία του συστήματος το ότι τα τεστ ήρθαν σε 25αδα, έπρεπε να έρθουν έτοιμα μιας χρήσης».

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Ευγενίδης σημείωσε ότι απόψε θα ανοίξει η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για τη χορήγηση των self-tests και από αύριο θα ξεκινήσει η διανομή τους δικαιούχους – δηλαδή στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και στους εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης.

Διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι θα μεταβαίνουν στα φαρμακεία με τον αριθμό ΑΜΚΑ τους και οι φαρμακοποιοί θα αναλαμβάνουν τη διαδικασία που αφορά την πλατφόρμα.

Τα τεστ που αναλογούν στους δικαιούχους είναι 4 ανά μήνα, ένα ανά εβδομάδα. «Σε πρώτο χρόνο, καλό είναι να δώσουμε το ένα της πρώτης εβδομάδας για να δούμε πώς θα κυλήσει η ζήτηση έτσι ώστε να μη μείνει κάποιος ακάλυπτος επειδή κάποιος άλλος θα πάρει 4 μαζεμένα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΣΘ.

Τόνισε ότι εφ’ όσον τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, μαθητές και καθηγητές θα πρέπει να φροντίσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή το αργότερο να πάρουν τα τεστ από τα φαρμακεία διότι το Σαββατοκύριακο λογικά δεν θα υπάρχουν τεστ καθώς θα έχουν εξαντληθεί.  «Μην το αφήσουν για τελευταία στιγμή γιατί θα βρεθούν προ εκπλήξεως οι δικαιούχοι», υπογράμμισε.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε: