Χτυπάει σήμερα το “πρώτο κουδούνι” στα σχολεία της χώρας

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, θα δοθούν οδηγίες για το ωρολόγιο πρόγραμμα και μαθητές και μαθήτριες θα παραλάβουν τα βιβλία τους. Από αύριο ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα.

Φέτος, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι  προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και  για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, όμως, συνεχίζουν να υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται μία φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη έως και σαράντα οκτώ ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά η λήξη των μαθημάτων θα είναι στις 15 Ιουνίου 2023, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και η λήξη των εξετάσεων του Γυμνασίου στις 15 Ιουνίου, ενώ στα Λύκεια τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 19 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις στη Γ’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν 22 έως 30 Μαΐου και οι εξετάσεις στην Α’ και Β’ Λυκείου 22 Μαΐου με 15 Ιουνίου.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε η γυναίκα που περιέλουσε με βενζίνη ο σύζυγός της στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΧωρίς τις αιασθήσεις της ανασύρθηκε γυναίκα από τις γραμές του ΗΣΑΠ