Χριστουγεννιάτικο τραπέζι κατ’ οίκον, με εννέα άτομα – Τα μέτρα μέχρι τα Φώτα.

Μέτρα και στα χριστουγεννιατικα τραπέζια ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το τι θα μείνει κλειστό έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός, έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι εκείνες τις μέρες και επανέλαβε τη δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να περάσουν τις γιορτές με ακόμη μία οικογένεια ή να συγκεντρωθούν έως και 9 άτομα.

«Θρησκευτική ευλάβεια» ως προς την τήρηση των μέτρων ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός, περιγράφοντας το φετινό πλαίσιο εορτασμού, από τις αγορές μέχρι το ρεβεγιόν, χωρίς όμως να αποκαλύπτει πότε θα ανοίξουν ναοί και λιανεμπόριο.

Στο ίδιο, αυστηρό, χριστουγεννιάτικο πλαίσιο δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από την μία Περιφέρεια της χώρας σε άλλη.

Την ίδια στιγμή, μέχρι τις 6 το πρωί της 7ης Ιανουαρίου, ημέρα δηλαδή που λήγει άτυπα η εορταστική περίοδος, κλειστά θα παραμείνουν:

· σχολεία

· εστίαση

· ψυχαγωγία

· δικαστήρια

· αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ),

· χιονοδρομικά κέντρα.

Επιπλέον, ειδικές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και για τα ταξίδια εξωτερικού:

· Σε δεκαήμερη καραντίνα τίθενται όσοι έρθουν από το εξωτερικό μεταξύ 18 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου.

· Όσοι αφιχθούν θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, ενώ θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο.

· Για την άπαξ επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Εορταστικές εκκρεμότητες

Στα ερωτηματικά των γιορτών παραμένουν ακόμη η λειτουργία ναών και λατρευτικών χώρων (καθώς επίκειται επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο), αλλά και η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, αρχής γενομένης από τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Προηγούμενο άρθροΥπογράφεται σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου η απόφαση για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.
Επόμενο άρθροΜε νέες εντάσεις απειλεί ο Τσαβούσογλου.