Χρήστος Κωνσταντινίδης (Σύζυγος θύματος των Τεμπών): «Οι νεκροί δεν έχουν κομματική ταυτότητα κύριε Πρωθυπουργέ!»

Για την απόφαση συγγενών μερικών εκ των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών να υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αλλά και 16 συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων (Μητσοτάκης, Καραμ μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ένας από αυτούς, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

«Τα πρόσωπα θα τα μηνύουμε ονομαστικά, κατά ιδιότητα και θέση. Κατεβήκαμε στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, δηλώσαμε την παρουσία όλων αυτών που θέλουν να υποβάλλουν μηνύσεις. Δηλώσαμε σε όλους ότι δε φοβόμαστε. Πήγαμε χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πόνο, δε φοβόμαστε τους πολιτικούς» ανέφερε αρχικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με τη μήνυση των συγγενών, ο προσκεκλημένος απάντησε:

«Τι φοβάται ο κ.Μητσοτάκης; Μη χάσει τις ψήφους; Αφού με αυτοδυναμία θα βγει. Ποιος είναι ο φόβος του; Ή ήταν άνομο αυτό που κάναμε; Γιατί παρακάτω στη συνέντευξη κάτι τέτοιο δήλωσε. “Αν βρεθούν πολιτικές ευθύνες από την Εισαγγελέα ποινικές και πολιτικές, θα αποδειχθούν όλα αυτά”»

«Οι νεκροί δεν έχουν κομματική ταυτότητα. Και το ότι σήμερα στα τρένα δεν έχει αλλάξε κάτι, δεν έχει κομματική ταυτότητα. Έχει το τρένο κομματική ταυτότητα; Μηνύουμε και τους προηγούμενους πολιτικούς, έτυχε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση η Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

«Δε πρέπει να φοβόμαστε τους πολιτικούς που μηνύσαμε, οι οποίοι είναι και αναλώσιμοι. Μετά τις εκλογές μπορεί να αντικατασταθούν από άλλους. Αναντικατάστατοι είναι οι άνθρωποι που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, αυτοί που είναι τραυματίες στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, αυτοί που σκοτώθηκαν στο Μάτι, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους στον κορωνοϊό χωρίς να ξέρουμε το γιατί κλπ» πρόσθεσε αγανακτισμένος ο κ. Κωνσταντινίδης,που “έχασε” τη σύζυγό του στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Παρακάτω, στάθηκε στην αδιαφορία που επέδειξαν τα ΜΜΕ, παρά την παρουσία τους έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Λάρισα:

«Το μόνο που θέλησαν να κάνουν είναι να πάρουν το Δελτίο Τύπου. Μετά εξαφανίστηκαν όλοι. Δε θέλαν να ακούσουν αυτά που πραγματικά θέλαμε να πούμε όλοι μετά την υποβολή της μήνυσης. Μόνο η ΕΡΤ έκατσε μέχρι τις 16:30»

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Βυτιοφόρο «δίπλωσε» στο Δερβένι
Επόμενο άρθροΑπόστολος Ραυτόπουλος: «Να μη λησμονούμε ότι η δεύτερη βαριά βιομηχανία είναι ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος έχει αφεθεί στην τύχη του»