Χρήστος Κολοβός: «Έχουμε μπλέξει με εντελώς ανίκανες ηγεσίες»

“Διαβάζω από το πρωί την ανακοινωση του Ευρωπαικου Συμβουλιου για τα θέματα της ενέργειας και είναι μια περίτρανη απόδειξη οτι έχουμε μπλέξει με εντελώς ανίκανες ηγεσίες.” δήλωσε   στον Focus FM και στην εκπομπή «6-11» με το Στέφανο Δαμιανίδη  ο Χρήστος Κολοβός, Διδάκτωρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τεως  Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

“Το ανακοινωθεν αναφέρει οτι πρέπει να επιταχυνθουν οι προσπάθειες για τη μείωση της ζήτησης ενέργειας. Αυτό γίνεται ή με τον καλό καιρό, που δεν έχει καμία σχέση με ανθρώπινες ενέργειες ή με μείωση της παραγωγής, που κανένας δε τη θέλει διότι σημαίνει ανεργία.  Και ισχυρίζονται ότι πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε το δελτιο στην ενέργεια. Αυτά είναι τρελά πράγματα”.

” Η κλιματική κρίση είναι πολιτικό κατασκεύασμα, δεν έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή, είναι άλλο πράγμα. Με το πρόσχημα της κλιματικής κρίσης, οδεύουμε σε μια κατάσταση όπου στο τέλος δε θα έχουμε ενέργεια. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, που πολύ πιθανόν η εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου να επηρεαστεί από πολιτικές αποφάσεις”.

“Γιατί επιτρέπουν να υπάρχουν υπερκέρδη στους παρόχους ενέργειας;Τα υπερκέρδη τα δημιουργεί μια συγκεκριμένη πολιτική, μία συγκεκριμένη οργάνωση της αγοράς την οποια την έχει κάνει η τωρινή κυβέρνηση. Και αυτή την οργάνωση  θα μπορούσε πολύ εύκολα να την αλλάξει, αλλά δε θέλει, ακριβώς γιατί δημιουργεί υπερκέρδη, με κατάσταση αισχροκέρδειας.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Χατζηαντωνίου: «Το κόστος της εκδικητικής και ακραίας λογικής σε βάρος υγειονομικων σε αναστολή το υφίσταται όλη η ελληνική κοινωνία».
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 23/10 στη Μακεδονία και τη Θράκη