Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον Focus FM ο ερευνητής-συγγραφέας, Χρήστος Κασταμονίτης.

Για τη νέα μετάλλαξη τόνισε: «Είναι γελοία πράγματα, προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί ονομάστηκε Μποτσουάνα. Τους το πήγαν, πιθανόν το 90% του πληθυσμού να μη γνωρίζει ότι υπάρχει μετάλλαξη με το όνομα της χώρας». «Επιβεβαιώνονται οι 8 δόσεις που υπάρχουν στο ισπανικό ηλεκτρονικό πάσο. Όπως είπε και η κ. Παγώνη, δεν αποκλείεται και 4η και 5η και 6η και 7η και 8η και οτιδήποτε άλλο», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Μηταράκη ότι «δεν έχουμε καμία  έχουμε καμία απώλεια ζωής στις δομές μεταναστών από την αρχή της πανδημίας», σημείωσε: «Εκπαιδεύονται στην Τουρκία, όλοι αυτοί που έρχονται , για το πως θα σφάξουν κόσμο , γιατί θα γίνει αστικός πόλεμος. Έρχονται 34 άνδρες από 18-45 και κάθε 6 άνδρες έρχεται και μία γυναίκα, συνήθως έγκυος με 3-4 παιδιά, έτσι έχουν εικόνα οικογένειας. Αυτοί οι άνθρωποι εμβολιάζονται στην Τουρκία, που έχει καθημερινά 100.000 κρούσματα. Ένας τυχάρπαστος τώρα της ελληνικής κυβέρνησης, ο Μηταράκης που αν τον ρωτήσεις που είναι το Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, δε ξέρει που είναι, ότι δεν πέθανε κανένας στις δομές των νησιών. Άρα -να το δούμε λίγο τραγελαφικά- δεν υπάρχει κορονοιός, εάν αυτοί δεν έχουν κολλήσει που ζουν σε κακές συνθήκες.  Εγώ ξέρω ότι δεν έχει εμβολιαστεί κανείς στις δομές, δεν έχει εμβολιαστεί κανένας από τους Ρομά, που είναι μέρος του ελληνικού πληθυσμού. Κανείς από τα Πομακοχώρια».

«Για τους Ρομά και τα παιδιά τους που σπάνια πηγαίνουν στο σχολείο, η ελληνική πολιτεία δεν έχει δείξει ευαισθησία, ώστε να παρέμβει εισαγγελέας και να αρθεί η γονική μέριμνα. Αντίθετα υπάρχει διάθεση οι εισαγγελείς να δημιουργήσουν πρόβλημα στου γονείς που διαφωνούν με τις μάσκες», είπε.

Για την απογραφή, είπε: «Ένα ωραίο εργαλείο για εμάς που ασχολούμαστε με τη στατιστική, είναι οι απογραφή. Και θέλω εδώ να πω: Kάντε απογραφή, δεν ισχύουν τα σενάρια συνομωσίας».

«Επειδή υπάρχει ένας τραγελαφικός θίασος που λέγεται ελληνική κυβέρνηση, εκεί μέσα υπάρχουν πολλά καϊνάρια, ένα από αυτά είναι η Ζέτα Μακρή, η οποία είπε πριν από λίγες ημέρες ότι εξετάζουμε το γεγονός να μπορεί να αφαιρείται η γονική επιμέλεια από ανθρώπους που δε στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, Αυτές είναι συνθήκες που παίζουν εδώ και ενάμιση χρόνο στο Χόνγκ-Κονγκ, που παίρνουν τα παιδιά από το σπίτι εάν έχει κορονοιό η μάνα ή ο πατέρας, με αιτιολογικό να μην κολλήσουν. 150 -200 που έχουν χάσει τους γονείς τους από τον ιό, δε ξέρουν τι γινεται, συζητάμε για περιπτώσεις αγοραπωλησίας παιδιών. Για να μην εύχυμε τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα θα ήθελα, μέσα από το Focus Fm  να κάνω μία δημόσια ερώτηση στην κυρία Κεραμέως. Γνωρίζει αυτή τη στιγμή πόσα παιδιά, σχολικής ηλικίας (από 6-18 ) δεν πατάνε στο σχολείο; Ούτε γνωρίζουν το σύνολο των παιδιών, ούτε υπάρχει ενημέρωση από τους διευθυντές για το πόσα παιδιά ανήκουν στο τάδε σχολείο και πόσα πηγαίνουν.  Υπάρχουν οικογενειακά δράματα, ανακαλύπτουμε παιδιά που έχουν σταματήσει το σχολείο χρόνια. Γιατί δεν έχει επέμβει ο εισαγγελέας; Που είναι οι εισαγγελείς;».

«Στη συνείδηση του ελληνικού λαού ο μόνος εισαγγελέας που έχει μείνει, είναι αυτός που ήταν με τη Χειλουδάκη. Δεν έχουμε εισαγγελείς αυτή τη στιγμή. Είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα, σε ξεπλύματα. Όσο για τους Ρομά, η πολιτεία δεν ασχολείται τους θεωρεί ξένους. Αντίθετα, να σου πω και για το Άγιον Όρος που πήγες πρόσφατα. “Σήκωσαν” το θέμα ψηλά γιατί νόσησαν κάποιοι καλόγεροι και είπαν «μη το βλέπετε θρησκευτικά το θέμα, να που κολλάνε κι αυτοί», ανέφερε.

«Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όσον αφορά τους θανάτους συνταξιούχων το 2021 προκύπτει ότι το 77 % ήταν εμβολιασμένοι. –  Εδώ δε γνωρίζουν πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι και πόσοι οι εμβολιασμένοι. Ο Τσιόδρας ανέφερε κάποια στοιχεία, τα οποία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Δε ξέρω αν το έχουν καταλάβει. Όταν ανεβαίνεις σε πολιτικά πόστα, είσαι server του ελληνικού λαού. Και έχεις στοιχεία που τα κρατά κρυφά;  Το άλλο το περίφημο; 50% ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ και 17% εμβολιασμένοι. Το υπόλοιπο 33%;», διερωτήθηκε.

Για το τι προβλέπει όσον αφορά την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ είπε:
«Στον τελευταίο γύρο πιστεύω θα είναι ο Ανδρουλάκης με τον Παπανδρέου ή το Λοβέρδο. Αν υπερισχύσει το παλιό ΠΑΣΟΚ νομίζω θα βγει πάλι ο Γιωργάκης. Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να αξιοποιηθεί ο Παύλος ο Γερουλάνος. Το φαβορί είναι ο Ανδρουλάκης, ο Λοβέρδος κάηκε από μόνος του όταν είπε ότι θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Όλοι θα συνεργαστούν με τη ΝΔ, το θέμα είναι ποιον θέλεις να σου λέει το αφήγημα».

Προηγούμενο άρθροΜία ώρα αργότερα το άνοιγμα των σχολείων αύριο στη Φλώρινα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Νεκρός 54χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι