Προβληματισμό και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει χθεσινά ρεπορτάζ κεντρικών δελτίων τηλεοπτικών καναλιών σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι άμαχοι στη Μαριούπολη. Μεταξύ άλλων περιγραφόταν η έλλειψη σε αγαθά πρώτης ανάγκης και κυρίως σε τρόφιμα.
Σταο εν λόγω ρεπορτάζ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε μια είδηση που θέλει έναν Ουκρανό να κυνηγάει ένα ποντίκι για να το φάει. Μάλιστα αναπαρήγαγαν και βίντεο από το συγκεκριμένο περιστατικό.
«Εικόνες που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους. Ο άνδρας που βλέπουμε στα πλάνα μας μέσα στο κέντρο της βομβαρδισμένης Μαριούπολης κυνηγάει αυτό το ποντίκι για να το φάει. Είναι η μόνη του πρόσβαση σε τροφή», σχολιάζει σε δραματικούς τόνους η δημοσιογράφος με την τηλεπαρουσιάστρια αν συμφωνεί.
Όπως όμως μπορεί κάποιος εύκολα να ξεχωρίσει από τις εικόνες με ποντίκι, αλλά με ένα ινδικό χοιρίδιο. Με ένα δηλαδή οικόσιτο ζώο, οπότε είναι πιθανόν να έχει ξεφύγει από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος και το κυνηγάει για να το πιάσει και όχι για να το φάει.
Είναι λοιπόν τραγικό στο κυνήγι της είδησης και της προπαγάνδας να προσβάλλεται τόσο πολύ η νοημοσύνη των πολιτών

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Περισσότερες από 18 χώρες της ΕΕ μείωσαν τον ΕΦΚ
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη