Για το ναζισμό και το χουλιγκανισμό στην Ελλάδα, με στοιχεία και πηγές αναφοράς, μίλησε  στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή «Κόντρα στο Σύστημα» με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη, ο Δημήτρης γνωστός ως  «Τραπεζικός».

«Η πρώτη θύρα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ήταν η θύρα 13 των οπαδών του Παναθηναϊκού το 1966. Το 1975 ιδρύθηκε η θύρα 21 της ΑΕΚ, το 1970 η  θύρα 4 του ΠΑΟΚ και το 1977 ή θύρα 7 του Ολυμπιακού. Το 1977 μέσα από τους κόλπους της θύρας 13, 4 άτομα ίδρυσαν τη Ν.Ο.Π.Ο.- Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών. Εκείνη την εποχή, από το 1977 έως το 1984 δημιουργήθηκε, το κίνημα των Χούλιγκανς, που ξεκίνησε από την Αγγλία. Γρήγορα η Ν.Ο.Π. Ο. ενσωμάτωσε στους κόλπους της  το κίνημα των Χούλιγκανς. Έτσι δημιουργήθηκε στην Ελλάδα η πρώτη νεοναζιστική οργάνωση των Χούλιγκανς, η οποία προσέλκυσε και άλλους οπαδούς τόσο από τη θύρα 13 όσο και  των άλλων ομάδων»,  εξήγησε ο «Τραπεζικός συμπληρώνοντας: «Η Ν.Ο.Π.Ο. έγινε το πιο βίαιο κομμάτι τις θύρας 13. Μάλιστα στέλεχος που  έφτασε και σε κορυφαία θέση, ήταν και ο Μάκης Βορίδης,  ο σημερινός Υπουργός Επικρατείας».

Ο «Τραπεζικός» ανέφερε ότι ο  ναζισμός, έχει ρίζες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.  Έχει εξαπλωθεί σε όλη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του κράτους και των δυνάμεων ασφαλείας, με τους υποστηρικτές των φιλοναζιστικών ιδεολογιών να είναι παρόντες παντού. «Αν επιτρεπόταν η συμμετοχή του κόμματος ‘Έλληνες’ του Κασιδιάρη στη Βουλή, θα κέρδιζε εύκολα την είσοδο, δηλώνοντας ότι μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας έχει αποδεχτεί αυτό το κίνημα του νέου νεοναζισμού. Τα μηνύματα που παίρνουμε εμείς και οι άνθρωποι που μας βρίζουν, είναι οπαδοί αυτού του κινήματος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση:«Ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας η τουρκική βάση στη Λιβύη»
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη άνδρας για εμπρησμό στον Κάλαμο Αττικής