Χωρίς παρελάσεις η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

 

Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εορτάζεται φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ενώ όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας.

Στην Θεσσαλονίκη θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ στην Αθήνα  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Mετά τις 10.30 το πρωί, την ώρα της κατάθεσης στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ηρώο του Γ’ΣΣ, θα διασχίσουν τον  ουρανό της Θεσσαλονίκης δύο ζεύγη F-16 (4 σύνολο) και αμέσως μετά θα σημειωθούν σχηματισμοί ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς: 3 Apache, 3 Kiowa Warrior, 3 Χιούι (UH-1H). Την ίδια ώρα στην Αθήνα θα πετάξουν 4 Mirage 2000 και 2 Apache, 2 NH-90, 2 Chinook, 2 Ε/Π του Πολεμικού Ναυτικού. Στη Θεσσαλονίκη, έχει καταπλεύσει και η Φ/Γ ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού, χωρίς όμως να είναι επισκέψιμη, λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Η «Κίρκη» φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας
Επόμενο άρθροΤούρκος υπουργός για το σκίτσο του Charlie Hebdo: Είστε μπάσταρδοι