Χιλιάδες καταγγελίες καταναλωτών για υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος – Ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά οδηγούνται καθημερινά στην φτωχοποίηση // Π. Καλαποθαράκου στον Focus FM

«Είναι χιλιάδες οι καταγγελίες που δεχόμαστε και αφορούν κυρίως υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής που εφαρμόζεται με απόλυτη αδιαφάνεια είναι αυτή που έχει τριπλασιάσει το κόστος και έχει εξοργίσει τους καταναλωτές» είπε στον FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση η κα Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ.
«Με ποια διαδικασία και ποια κριτήρια μεταφέρεται στον καταναλωτή αυτό το κόστος και δεν απορροφάται από την προμηθευτή. Οι προμηθευτές συνεχίζουν να έχουν κέρδη» τόνισε. Όπως επεσήμανε το άλλο μεγάλο πρόβλημα με τους λογαριασμούς είναι ότι υπάρχουν πολλές άσχετες χρεώσεις όπως δημοτικά τέλη, ΕΡΤ και έμμεσοι φόροι που έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνουν μέχρι και 50% τη χρέωση του λογαριασμού μας.

«Ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά οδηγούνται καθημερινά στην φτωχοποίηση, στην περιθωριοποίηση στον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό. Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Χρειάζονται μέτρα μακροπρόθεσμα, χρειάζεται να παταχθεί η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια. Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν δώσει ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της ακριβείας. Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να δώσει τη λύση και πρέπει να την δώσει άμεσα, ΤΩΡΑ» είπε.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΔιπλωματικός πυρετός στις Βρυξέλλες. Σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθροΔωρεάν προληπτικοί έλεγχοι «Παπ-τεστ» σε Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης