Την ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων ζήτησαν από την κυβέρνηση οι αγρότες που συμμετείχαν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σύμφωνα με τους αγρότες περισσότερα από 10.000 άτομα και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ενώ αγρότες από όλη τη χώρα έφτασαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Ζήτησαν θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρέλαιου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί ενώ για το αγροτικό ρεύμα ζητούν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά.

Αιτούνται επίσης επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών και σε ότι αφορά τις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων τονίζουν ότι θα πρέπει να μπει ένας «τέλος» στα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα που εργάζονται από τρίτες χώρες.

Αύριο στις 11 το πρωί θα αναχωρήσουν από την Αθήνα για τα μπλόκα και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις τους και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

 

 

Προηγούμενο άρθροΒέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε σχέδιο ψηφίσματος για μια “άμεση κατάπαυση του πυρός” στη Γάζα
Επόμενο άρθροΆστατος σήμερα ο καιρός – Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό έως και το Σαββατοκύριακο