Το «άνοιγμα των κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για να στοχοποιήσει τον Λίβανο θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι εμπλεκόμενο μέρος στον πόλεμο», προειδοποιεί ο ηγέτης της λιβανικής Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σε τηλεοπτικό διάγγελμα προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η ομάδα του θα πολεμήσει «χωρίς κανόνες» και «χωρίς όρια» σε περίπτωση μεγαλύτερου πολέμου με τον Ισραήλ και ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπάρχει ασφαλές μέρος.

Ο ίδιος διαμήνυσε ταυτόχρονα ότι στις επιθέσεις της Χεζμπολάχ ενδεχομένως να συμπεριληφθούν και στόχοι στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Διάβασα τις δηλώσεις (σ.σ. του ηγέτη της Χεζμπολάχ) και θα πω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις», ήταν η αντίδραση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η Κύπρος είναι «μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, επιμένοντας στο ότι η χώρα του διαδραματίζει ρόλο, που «αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», στη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου που επιτρέπει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Έπεσε το ταβάνι σε ψυχιατρική δομή – Τραυματίστηκε εργαζόμενος
Επόμενο άρθροΦωτιά τώρα στο Σχιστό Κορυδαλλού