Χαρδαλιάς για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν 12.500 στρέμματα, σοβαρές ζημιές σε 94 σπίτια

Την πρώτη εκτίμηση των ζημιών στη Βαρυμπόμπη σκιαγράφησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Όπως είπε, μια πρώτη εκτίμηση για την περιοχή που κάηκε ανέρχεται σε περίμετρο 12,5 χιλ. στρεμμάτων και έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Κοπέρνικος για να αποτιμηθούν πλήρως οι ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές,

  • 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές
  • 18 σπίτια έχουν υποστεί μερικές ζημιές
  • 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές
  • 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς
  • 64  οχήματα έχουν υποστεί μερικές ζημιές

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, οι αρμόδιες δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 71 περιπτώσεις και να απομακρύνουν 182 άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους. Στο σύνολο έχουν πραγματοποιηθεί 442 διασώσεις και απομακρύνσεις πολιτών.

«Χθες ζήσαμε μία ακόμα εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στη Λίμνη Ευβοίας, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας και στην Ανατολική Μάνη», τονίζοντας ότι από χθες μέχρι τώρα έχουμε 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιάς.

«Στη Βαρυμπόμπη έχει βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση. Από τα τέσσερα μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό και τα υπόλοιπα σε ύφεση», είπε συμπληρώνοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν να παραμένουν στο πεδίο.

«Από το πρώτο φως τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαρκώς ρίψεις και ευελπιστούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει οριοθετηθεί η κατάσταση. αυτή τη στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ρεύμα αύριο περιοχή της Χαλκιδικής
Επόμενο άρθροΦωτιά τώρα στις Καυκανιές της Αρχαίας Ολυμπίας