ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ – Τα 43.524.000€ που δεν ήξερε ο δήμαρχος και η προσβολή στους προκατόχους του – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για τα φλέγοντα θέματα τα οποία απασχολούν τους κατοίκους του δήμου Ωραιοκάστρου και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους ρωτήθηκε στην εκπομπή «Κόντρα στο Σύστημα» με τον Γρηγόρη Σερέτη ο δήμαρχος της περιοχής, Παντελής Τσακίρης. Ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε στην ποιότητα του νερού σε Μελισσοχώρι και σε Δρυμό, σε ακαταλληλότητα δρόμων του δήμου καθώς και σε παράπονα πολιτών για βουλωμένα φρεάτια.

Όσον αφορά την ύδρευση στην περιοχή και στο γεγονός ότι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να προχωρούν σε συνεχείς αντικαταστάσεις φίλτρων ο κ. Τσακίρης σημείωσε ότι «η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης είναι σε εξέλιξη για τις περιοχές του Μελισσοχωρίου, της Λητής και του Δρυμού (…) και έχει αποπερατωθεί περίπου το 80% του έργου». Ερωτηθείς για το πότε οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου θα μπορούν να πιούν νερό από τη βρύση (!) , ο κ. Τσακίρης δεν έδωσε σαφή απάντηση λέγοντας κατόπιν πολλαπλών ερωτημάτων ότι αναμένεται προσωρινή λύση εντός των επόμενων μηνών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση 400.000 ευρώ που αφορά την αναβάθμιση του δρόμου Μελισσοχωρίου – Λητής καθώς και στη χρηματοδότηση άνω των 430.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας Μελισσοχωρίου. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσακίρης παρέπεμψε στη «Διαύγεια» ενώ οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Σερέτης υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να απολαύσουν μία νέα πλατεία όταν δεν έχουν νερό! «Τα έργα είναι σε εξέλιξη για πρώτη φορά (…) επικροτώ την ανάπτυξη μιας περιοχής που τόσα χρόνια ήταν βυθισμένη στην υπανάπτυξη…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Όταν ο κ. Σερέτης ζήτησε από τον δήμαρχο να αναφέρει τα έργα αξίας 43.524.000 ευρώ που διαθέτει το Πράσινο Ταμείο για τον δήμο Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος δεν γνώριζε για το εν λόγω ποσό, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη σελίδα του Πράσινου Ταμείου, ενώ αργότερα ανέφερε… «δεν θα σας παραδώσω μαθήματα αυτοδιοίκησης»!

Τέλος, επί τάπητος τέθηκε η εγκληματικότητα στο δήμο Ωραιοκάστρου. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσακίρης απάντησε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν τήρησε την υπόσχεσή του να δημιουργηθεί έδρα ΟΠΚΕ» στο δήμο.

Προηγούμενο άρθροΤοπικές βροχές αύριο στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Νότιο και στο Ανατολικό Αιγαίο – Καλός ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Επόμενο άρθροΤρίκαλα: Γυναίκα αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι της