Χαμός στη Βουλή: Ο Τασούλας δεν έδωσε τον λόγο στον Τσίπρα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν νωρίτερα στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας όταν ο Αλέξης Τσίπραςζήτησε να μιλήσει στη Βουλή εμβόλιμα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση του Κ.Μητσοτάκη να απαντήσει σε ερωτήσεις που έχει υποβάλλει στην ώρα του πρωθυπουργού και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν τον άφησε.

Για φίμωση της φωνής της αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να καθιερωθεί μια νέα πρακτική πέραν του κανονισμού μονόλογου στην περίπτωση που πολιτικός αρχηγός να κρίνει ότι μπορεί στην διαδικασία των επικαιρων ερωτήσεων να λαμβάνει το λόγο επειδή δεν έχει μπει στην ημερήσια διαταξη απάντηση του πρωθυπουργού». Σημείωσε ότι «αυτή η διαδικασία και το έχω ψάξει δεν προβλέπεται».

Επίσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως « ζητάτε να καθιερώσετε ένα νέο τρόπο παρέμβασης στο κοινοβούλιο». Επισήμανε ότι «είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση αλλαγής του κανονισμού, αλλά όχι να τον αλλαζει με βάση πρωτοβουλίες που καθόλου δεν προβλέπονται». Έκανε λόγο μάλιστα για «πλήρη ακτιβιστική διαδικασία που μετατρέπει την Βουλή σε ένα είδος σκηνικού».

Ανταπαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αυτός που παραβιαζει δεν είμαι εγώ είναι ο πρωθυπουργός που παραβιάζει την κοινοβουλευτική διαδικσία μη προσερχόμενος στην ώρα του πρωθυπουργού». Συνέχισε λέγοντας πως προσπαθείτε «να φιμώσετε την φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ναό της Δημοκρατίας». Ζήτησε από τον Κώστα Τασούλα «να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μου πείτε ποιο το άρθρο εκείνο του κανονισμού της Βουλής που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας όταν κατά πάγια κοινοβουλευτική πρακτική από την μεταπολίτευση και μετά εφαρμόζεται η διάταξη που ορίζει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο όποτε το ζητήσουν».

 

Προηγούμενο άρθροΑργία Αγίου Πνεύματος: Τι θα γίνει με τα μαγαζιά
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΓΙΑ ΤΟ “ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ” ΤΣΙΠΡΑ – ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ