Πολλά τα παράπονα και οι καταγγελίες ακροατών του Focus FM 103.6 από δικαιούχους επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, για λιγότερα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμούς τους.

Στην πληρωμή των επιδομάτων αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ του μηνός Φεβρουαρίου που λόγω Απόκρεων καταβλήθηκαν στις 24/2, χιλιάδες ανάπηροι πήραν πετσοκομμένα τα ποσά του μηνιαίου επιδόματός τους. Από 40, 60 ή και 90 ευρώ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού «ανέβηκε» η εξής απάντηση:

«Σε συνέχεια ερωτημάτων δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι: Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής του τρέχοντος μήνα Φεβρουαρίου, σε ορισμένους δικαιούχους σημειώθηκαν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Ο ΟΠΕΚΑ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία αυτή. Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση».

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πήγαν σε αποκριάτικο πάρτι και λήστεψαν ανήλικους
Επόμενο άρθροΤαλαιπωρία για τους 140 επιβάτες του πλοίου «Superstar» λόγω μηχανικής βλάβης