Ποιοι και γιατί “χτυπούν” ως δήθεν ομοφοβικό το ρεπορτάζ του Focus FM 103,6 για την παιδική παράσταση του ΘΟΚ “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ”.

«Μόλυνε τα μάτια, το μυαλό και τη ψυχή τους». Αυτή είναι η τοποθέτηση της Σοφίας Χειμωνέτου η οποία μιλώντας στον Focus 103,6 και την εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την παιδική παράσταση του ΘΟΚ «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» που είδε η 11χρονη κόρη της, κάνοντας λόγο για ομοφυλοφιλικές αναφορές.

Η κα Χειμωνέτου φιλοξενήθηκε και σήμερα στην εκπομπή “8-11” προκειμένου να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους έκανε την καταγγελία.

“Λυπάμαι, αυτά που προσπάθησα να μεταφέρω, έχουν ερμηνευτεί με λάθος τρόπο” τόνισε η κα Χειμωνέτου.

“Αυτό που ήθελα να πω ήταν οτι παρουσιάστηκαν κάποιες σκηνές οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών, είτε πρόκειται για ομοφυλοφιλική, είτε για ετεροφυλική σχέση, όπως αυτό το παθιασμένο φιλί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές”, σημείωσ.

“Μπορεί ένα αγόρι να αγαπά ένα αγόρι και ένα κορίτσι να αγαπά ένα κορίτσι; Είναι η ερώτηση που ακούγεται στην παιδική παράσταση του ΘΟΚ «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια πολλών γονιών. Μετά τις αντιδράσεις, η ερώτηση κόπηκε ώστε να συνεχίζει να παίζεται η παράσταση σε σχολεία.

“Είναι άδικο για ένα γονιό να έχει στείλει ανυποψίαστος το παιδί του σε ένα τέτοιο έργο, βρεθήκαμε εκ των υστέρων εκτεθειμένοι. Πρέπει να υπάρχει η γονική συναίνεση, όταν σε ένα έργο ο σκηνοθέτης προσπαθεί να περάσει μηνύματα σεξουαλικότητας ή διαφορετικότητας, υπο τον τιτλο ενος κλασικού έργου παιδικής λογοτεχνίας. Ο ίδιος είπε ότι δεν σκέφτηκε εάν απευθύνεται σε ανήλικους ή ενήλικες και είπε μάλιστα ότι ήταν και περιεργος να δει αντιδράσεις. Έχουμε το δικαίωμα που περιλαμβάνει τη μέριμνα για τη σωματική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού μας. Έχουμε την ελευθερία να προβούμε στην εκλογή των σκοπών της ανατροφής και των μέσων που θα χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις δικές μας φιλοσοφικές, θρησκευτικές και παιδαγωγικές αντιλήψεις γενικότερα”.

“Είμαστε πολλοί γονείς εδώ στην Κύπρο και όχι μία μερίδα που θέλουν να περάσουν, για τους δικούς τους σκοπούς. Είχε προειδοποιηθεί οι υπεύθυνος να αλλάξει τις σκηνές και πριν τη δική μου καταγγελία, την οποία ακολούθησαν και άλλες”, τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΜαρούσι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην 17χρονη που σκότωσε την 22χρονη φίλη της
Επόμενο άρθροΠ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ: ΚΑΘΑΡΟΣ Ο Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ. ΗΤΑΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ! ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ;