Χαλκιδική: Τρεις δασικές φωτιές σε Κασσάνδρα και Σιθωνία

Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το πρωί σε δασικές εκτάσεις της Χαλκιδικής, όπου ήδη επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα σημεία εκδήλωσης αφορούν από τη μία τις περιοχές της Φούρκας και της Νέας Φώκαιας στην Κασσάνδρα και οφείλονται πιθανότατα σε πτώσεις κεραυνών, κι από την άλλη την περιοχή Καρβουνάς στο Νέο Μαρμαρά, στη Σιθωνία.

Στα σημεία επιχειρούν και μηχανήματα του δήμου. Στην περιοχή Καρβουνάς η φωτιά ξεκίνησε στις 8:00 και στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 14 πυροσβέστες. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 09:00 και σε δασική περιοχή, στη Φούρκα, στο πρώτο πόδι. Επί τόπου έσπευσαν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 πυροσβέστες. Οι φλόγες δεν απειλούν προς τον παρόν τον οικισμό αλλά είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Τέλος, λίγο μετά τις 09:00 προκλήθηκε φωτιά και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ζαΐπη, στην Κασσάνδρα. Επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες είναι ήδη στο σημείο και επιχειρούν. Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στην Πέλλα – Καίει χορτολιβαδική έκταση
Επόμενο άρθροΗ. Ηλιακόπουλος για φωτιά στη Δαδιά: «Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός, δεν διαφύλαξαν το στολίδι του Έβρου -Το έγκλημα του εμπρησμού εξ αμελείας τελείται δια παραλείψεως»