Χαλάρωση απαγορεύσεων: Τι αλλάζει από σήμερα

Νέα δεδομένα από σήμερα σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Επιστρέφει η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Επεκτείνεται κατά μία ώρα, ο χρόνος που επιτρέπεται να κυκλοφορούμε. Συγκεκριμένα, από σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και διαρκεί μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Επίσης, ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν το θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Ανάμεσα στις αλλαγές της καθημερινότητας, είναι και μία για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας όπου επιτρέπεται πλέον ταυτόχρονα παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά μέτρα.

Από την 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που ήταν μέχρι τώρα.
Για τις εμποροπανηγύρεις επιτρέπεται η επανεκκίνησή τους μόνο σε Περιφερειακές Ενότητες, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ξεπερνά το 50%.

Προηγούμενο άρθροΜυθικός Τσιτσιπάς, στον τελικό του Roland Garros!
Επόμενο άρθροG7: Ενέκρινε την πρόταση των ΗΠΑ για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο 15%