Χ. Κυπριανίδης στον Focus FM: Οι νέοι μας δεν πρόκειται να δουλέψουν- Στo 70% η ανεργία σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας

Η ανεργία των νέων σε ορισμένες περιοχές της Βορείου Ελλάδας αγγίζει τo 70% δήλωσε στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης με αφορμή στοιχεία, τα οποία παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ με τα Εργατικά Κέντρα με αφορμή την 85η ΔΕΘ.

Όπως είπε ο Κυπριανίδης στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι η ανεργία το φθινόπωρο θα υπερβεί το… 40% ενώ στη Φλώρινα το 70%. Σε Καστοριά και Πέλλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Εργατικό Κέντρο της πόλης, δείχνουν ότι η ανεργία ξεπερνάει το 50%. Υψηλά ποσοστά ανεργίας καταγράφονται και στη Δράμα, τη Χαλκιδική, τη Βέροια, τις Σέρρες, την Ξάνθη και την Καρδίτσα.

«Οι νέοι μας δεν πρόκειται να δουλέψουν» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στα εργαστηριακό rapid test με κόστος του εργαζόμενου που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι από Δευτέρα έκανε λόγο τιμωρητικό μέτρο:
«Δεν μπορεί ένας εργαζόμενος που θέλει να προσφέρει στο κοινωνικό καλό, γιατί με τον έλεγχο μέσω των τεστ ουσιαστικά προσφέρει στα μέτρα κατά της πανδημίας, να τον τιμωρούμε. Μιλάμε για μεγάλη μείωση μισθού σε μια περίοδο με την ακρίβεια να καλπάζει» επεσήμανε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σύλληψη 32χρονου που καταζητούταν στη Σουηδία για διακίνηση πάνω από ενός τόνου κάνναβης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη Καλοχώρι: Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων