Χ. Κυπριανίδης στον Focus FM: Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο – HXHTIKO

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης.

«Εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο», τόνισε, «ο εργαζόμενος να περιμένει μόνο άσχημα γεγονότα».

Για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ανέφερε ότι το πλαίσιο υπάρχει με την κάλυψη του εργαζομένου από ένα συνδικαλιστικό όργανο. «Έχει το σωματείο του και μπορεί να υπερασπιστεί διαπραγματευτικά τον εαυτό του. (…) Ο κ. Χατζηδάκης έρχεται και καταρρίπτει αυτή την ασπίδα. Δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να διαπραγματευθεί ένας προς έναν, με ατομική σύμβαση με τον εργαζόμενο όταν ξέρουμε ότι διαπραγματευτικά δεν είναι ισοδύναμοι. Ο αδύναμος είναι ο εργαζόμενος και ο ισχυρός είναι ο εργοδότης», σημείωσε ο κ. Κυπριανίδης.

Προέβλεψε ένα «άσχημο εργασιακό περιβάλλον για τα επόμενα χρόνια» επισημαίνοντας ότι «σε αυτό συνηγορεί το ότι πλέον η Επιθεώρηση Εργασίας θα γίνει ανεξάρτητη αρχή». Αυτό, όπως υπογράμμισε, σημαίνει «“νίπτω τας χείρας μου”, θα νομοθετώ, θα επιβάλλω αλλά δεν θα ελέγχω και δεν θα είμαι αποδέκτης των παραπόνων». Σημείωσε ότι το πρόβλημα της επιθεώρησης ήταν πάντοτε η στελέχωση και τόνισε την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις καταρτισμένου προσωπικού ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι στην αγορά εργασίας.

Τέλος, για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί δικαιώματος των επιχειρήσεων να απολύουν εργαζομένους σε περίπτωση που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, εξέφρασε την αντίθεσή του στον εκβιασμό των εργαζομένων να εμβολιαστούν υπό την απειλή της απόλυσης.

Ακούστε όσα δήλωσε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΑλαλούμ με τα κρούσματα – Λανθασμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΣτη 01.30 η απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σάββατο. Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς