Στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκε νεκρή η επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών του υπουργείου Άμυνας αρμόδια για την Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια Μαρίνα Γιάνκινα, γράφει ο ιστότοπος Fontanka της Αγίας Πετρούπολης και η εφημερίδα Kommersant.

Το πτώμα της ηλικίας 58 ετών Γιάνκινα βρέθηκε το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού στο οποίο διέμενε. Στο μπαλκόνι στον 16ο όροφο η αστυνομία βρήκε έγγραφά της και προσωπικά αντικείμενα. Όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, η ανάκριση εξετάζει ως βασική εκδοχή του θανάτου της την αυτοκτονία. Επισήμως η Ανακριτική Επιτροπή προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Άμυνας, η Μαρίνα Γιάνκινα εργάζονταν στην Ομοσπονδιακή υπηρεσία εφορίας και επίσης ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής περιουσιακών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Mash στο Telegram, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Meduza, πριν τον θάνατό της η Γιάνκινα είχε πάρει τηλέφωνο τον πρώην σύζυγό της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται το Mash, η Γιάνκινα «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Προηγούμενο άρθροΘεοφάνης Μαλκίδης: «Κανένα σημείο της συμφωνίας της συμφωνίας των Πρεσπών δεν λειτουργεί προς όφελος του ελληνικού λαού»
Επόμενο άρθροΔιασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 9χρονη που έπεσε από τις σκάλες στο σχολείο της