BINTEO-Καταιγιστικός ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή

Απόσυρση του ΕΝΦΙΑ ζήτησε μιλώντας πριν λίγο στην Βουλή ο πρόεδρος της ελληνικής Λύσης.

“Ο ΕΝΦΙΑ είναι δήμευση της ελληνικής περιουσίας” είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος που άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία φωτογραφίζοντας παράλληλα την άτυπη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που θα επισημοποιηθεί μετά τις εκλογές.

Θα ξεκινήσω με το δημοσίευμα – διαρροή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, μιας παραδοσιακής καλής εφημερίδας που όμως έγινε φερέφωνο της κυβέρνησης. Λέει λοιπόν το δημοσίευμα της 7η Φεβρουαρίου ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν θα συγκυβερνήσει με την Ελληνική Λύση. τι δεν είπε; Ότι δεν θέλουμε εμείς να συγκυβερνήσουμε με τον κ.Μητσοτάκη. Δεν ανέφερε επίσης αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συγκυβερνήσει με το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μάλιστα ο εν ενεργεία σύμβουλος του κ. Τσίπρα, ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης, είναι σύμβουλος του κ. Στουρνάρα! Η ΝΔ μου θυμίζει την αποτυχημένη νύφη. Θυμίζει την αείμνηστη Γεωργία Βασιλειάδου που έλεγε «δεν θέλω γαμπρό», αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχε γαμπρός!
Καλώ στην κυβέρνηση τους βουλευτές να δουν και όσα συμβαίνουν στα οπαδικά κινήματα. Και το κάνω αυτό ως πατέρας ενός κοριτσιού 22 ετών, που θα ήθελε να πάει στο γήπεδο αλλά δεν μπορεί. Φτιάξατε ορδές οπαδών νέων χωρίς ιδανικά και χωρίς αντίληψη. Αφήσατε τους προέδρους των ομάδων να ελέγχουν αυτές τις ορδές που σφάζουν κόσμο στον δρόμο. Είναι δήθεν αντιφασίστες, ενώ στην πραγματικότητα είναι πιο φασίστες και από τους φασίστες, είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που είχαμε τις προάλλες. Αλλά αν επρόκειτο για ένα παιδάκι που στο F/B είχε την ελληνική σημαία και ήταν ο αυτουργός θα είχαμε πορείες και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Επειδή όμως το παιδί ανήκε σε αντιφασιστική ομάδα υπάρχει σιωπή. Υπάρχει ομερτά. Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία. Οφείλεται στην έλλειψη παιδείας και αγωγής των παιδιών. Και πρέπει να καταδικαζονται από όλους. Και προσέξτε, γιατί πλέον οι ομάδες αυτές είναι μικρές. Οι ορδές είναι μικτές και σφάζουν κόσμο!
Πάμε και στα οικονομικά. Όλα τα νομοσχέδια που κάνετε δεν είναι φιλολαϊκά. Και το λέω αυτό γιατί έρχεται αρμαγεδδών! Έρχεται πείνα! Τι φταίει; Φταίει η εκτόξευση των τιμών στα τσιπάκια και ακολούθως στα λιπάσματα. Είναι δύο διαμετρικά αντίθετες αγορές, που η μία αφορά τον αγροτικό τομέα και η άλλη αποτελεί αιχμή του δόρατος της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που έγινε στην παγκόσμια οικνομία. Όμως τα τσιπάκια είναι παντού. Η μαζική παραγωγή ζωοτροφών και λιπασμάτων γίνεται με τσιπάκια. Και η πρόβλεψη είναι ότι η παγκόσμια οικονομία θα χτυπηθεί αλύπητα το ’22 από την έλλειψη που υπάρχει σε τσιπάκια.
Βασικό συστατικό στα λιπάσματα είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Δηλαδή η ενέργεια! αν βαθύνει η κρίση αυτό θα σημάνει χάος! Ήδη στην Βρετανία έχουν κλείσει μεγάλες βιομηχανικές μονάδες λιπασμάτων. Στην Ελλάδα έχουν πενταπλασιαστεί οι τιμές των λιπασμάτων. Στον αναπτυσσόμενο κόσμο αποδεικνύεται δαπανηρή η καλλιέργεια. Οι αγρότες βγαίνουν στον δρόμο! Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και αναγκάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους, γιατί δεν τους δόθηκε ούτε ένα cent για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται πείνα!
Τα τσιπάκια, τώρα, υπάρχουν παντού: σε υπολογιστές, τηλέφωνα, αεροσκάφη, αυτοκίνητα. Οι πατέντες τους ανήκουν κατά 75% σε αμερικανικές εταιρείες, αλλά κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ, κυρίως στην Ταϊβάν. Ο Ντ. Τραμπ επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα με επαναπατρισμό των εργοστασίων κατασκευής, αλλά τον ανέτρεψαν! Τώρα ο Μπάϊντεν έχει αναγκαστεί να αποδεχθεί την πολιτική αυτή.
Το πρόβλημά σας είναι ότι δεν κάνετε πρόβλεψη. Το μόνο που μπορείτε να προβλέψετε είναι η εξυπηρέτηση των ολιγαρχών. τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα; Αυξήσατε το χρέος από 400 δις στα τέλη του 2018 ανέβηκε στα 540 δις. Η χώρα οδεύει σε νέα χρεωκοπία. Πάτε για νέο μνημόνιο και έτσι όπως πάει η κατάσταση διεθνώς δεν ξέρω αν θα υπάρχουν πλέον μνημόνια για να υπογράψετε. Έρχεται πείνα! το λέμε χρόνια. Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά τον δημόσιο δανεισμό. Όπως δήλωσε και ο υπουργός οικονομικών, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναμένεται ότι θα ανέβει μέσα στο χρόνο πάνω από 3%!
Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Και απορώ πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει η κυβέρνηση τι σημαίνει αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά. Να μην καταλαβαίνει πως πρέπει να μειώσει άμεσα τον ΦΠΑ σε αυτά τα αγαθά και στην ενέργεια. Αν δεν το κάνει άμεσα θα συρθεί στο σπιράλ «μισθών-τιμών» που θα εκτοξεύσει τον πληθωρισμό και θα τον κάνει ανεξέλεγκτο.
Και την ίδια ώρα ακούμε υπουργούς να κάνουν παρανοϊκές δηλώσεις. Λέει δικός σας υπουργός: «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις επενδύσεις»! Ποιες επενδύσεις; Τι κερδίζουμε; Θέσεις εργασίας σε τηλεφωνικά κέντρα; Μα αυτές δεν είναι παραγωγικές μονάδες. Είναι μηδενικό το κέρδος. Παράδειγμα είναι η YAHOO, η οποία απασχολεί στις ΗΠΑ 180 άτομα! Και εσείς κάνετε εδώ πανηγύρια για τις συμφωνίες της κυβέρνησης με τα Data Centres. Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν;
Πλέον η χώρα μας έχει τεθεί στο μικροσκόπιο του ΔΝΤ για το επενδυτικό κενό της. Το 2019 οι επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν από τις χαμηλότερες διεθνώς. Στο 6% του ΑΕΠ! Ενώ πριν την κρίση ήταν στο 24%! Εγώ αν ήμουν στην θέση του κ. Μητσοτάκη θα είχα απομακρύνει τους συμβούλους μου. Αλλά φαίνεται πως ακόμα και ο πρωθυπουργός ζει σε άλλη χώρα. Μας ανακοίνωση μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα από 24% στο 13%. Μα, οι σύμβουλοί του δεν γνώριζαν ότι ο ΦΠΑ στα λιπάσματα είναι στο 13% από το 2018; Δεν το γνώριζαν; Το έμαθαν όμως και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση το μάζεψαν! Ο κ. Σταϊκούρας έκανε πρόβλεψη για πληθωρισμό το 2022 στο 1%, άλλος υπουργός νομίζει ότι τα καύσιμα και τα αυτοκίνητα είναι για τους πλούσιους, άρα γι’ αυτό πρέπει να έχουμε ρεκόρ ακρίβειας στην βενζίνη. Μα έχετε κάποια σχέση με την πραγματικότητα και την κοινωνια;
Δίνετε επιδόματα σε λαθρομετανάστες. Εκπονήσατε πρόγραμμα απασχόλησης για όποιον δεν είναι Έλληνας. Βγήκε η Γαλλίδα υπουργός άμυνας και σας ευχαρίστησε για τις 2.200 θέσεις εργασίας σε Γάλλους, που θα αναλάβουν τα Belhara. Γιατί; Δεν έχουμε Έλληνες εμείς να τα αναλάβουν; Δεν έχουμε εμείς ναυπηγεία; Κύριοι η ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με την αμυντική βιομηχανία. Ο αναπτυξιακός νόμος σας δεν περιλαμβάνει έστω μία λέξη για την αμυντική βιομηχανία!
Φτιάξατε ένα κράτος επιδομάτων. Ένα κράτος που δεν είναι παραγωγικό. Και το καταστρέψατε. Ακούστε μερικά επιδόματα, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο:
-1) ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΛΕΩΡΟΡΕΙΩΝ – 450 € / ΜΗΝΑ
-2) ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ (ΕΘΕΛ) 310 € / ΜΗΝΑ
-3) ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΑΞ (ΔΕΗ) 870 € / ΜΗΝΑ
-4) ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΠΕΛΑΣ (ΛΙΜΕΝΙΚΟ) 840 € / ΜΗΝΑ
-5) ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΑΚΕΛΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟ) 290 € / ΜΗΝΑ
-6) ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ (ΟΕΠ) 120 € / ΜΗΝΑ
-7) ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ (ΟΣΕ) 420 € / ΜΗΝΑ
-8) ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΟΤΕ) 690 € / ΜΗΝΑ
-9) ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΕΡΑΙΑΣ (ΗΣΑΠ) 1.120 € / ΜΗΝΑ
Αυτά τα δίνετε εσείς. Όλοι τα δίνατε. Και δεν μιλάμε για μισθούς αλλά για επιδόματα με δανεικά. Και έτσι χρεωκόπησε η χώρα και ο Έλληνας πεινάει και εσείς τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις.
Άλλο παράδειγμα είναι το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». Θα χορηγηθθούν 100 εκατ. ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση των παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Μα αυτά κατασκευάζονται στην Τουρκία από Γερμανούς! Δηλαδή θα παίρνετε τα λεφτά από την ΕΕ και θα τα δίνετε πίσω στους Γερμανούς και τους Τούρκους! Ενισχύετε τις εισαγωγές και όχι την παραγωγή. Γιατί να αντικαταστήσει κάποιος το ψυγείο και να μην αντικαταστήσει τον θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό, που κατασκευάζεται στην Ελλάδα; Καταργείτε τα ενεργειακά τζάκια, δεν τα επιδοτείτε, όταν κατά 90% κατασκευάζονται στην Ελλάδα και όταν η βιομάζα είναι ελληνική! Επιδοτείτε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ιδιωτικοποιείτε ταυτόχρονα τη ΛΑΡΚΟ, που λόγω του νικελίου και των ορυκτών θα μπορούσε να είναι κινητήριος μοχλός για την οικονομία μας. Φέρνετε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δεν έχουμε φορτιστές. Πού θα φορτίζουν; Μειώνετε τον ΕΝΦΙΑ 6 ευρώ το μήνα. Σοβαρά τώρα; 6 ευρώ το μήνα; Εσείς που τον επιβάλατε μαζί με τον κ. Βενιζέλο, πρέπει να τον πάρετε πίσω. Και αν δεν σας βγαίνουν τα έξοδα θα σας βοηθήσουμε εμείς!
Δείτε σας παρακαλώ αυτό που γίνεται με την ΑΕΠΙ, η οποία κυνηγά μαγαζιά, καφενεία, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις για τα πνευματικά δικαιώματα. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου και δεν την έχετε υιοθετήσει. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο τοκογλυφικό 2% επί του τζίρου, επειδή παίζει μουσική. Ποια εταιρεία θα βγει οικονομικά με 2% επί του τζίρου της; Είναι αδικία. Είναι προστυχιά.
Η Ελλάδα είναι ένα καράβι, που καπετάνιος κάθε φορά είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος οδηγεί το καράβι στα βράχια. Και ο Ελληνικός λαός αντί να αλλάξει τον καπετάνιο αλλάζει το καράβι! ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς φταίτε που δεν πηγαίνει μπροστά η χώρα. Δεν έχετε σχέδιο και πρόγραμμα και γι’αυτό όλα αποτυγχάνουν. Ο πτωχευτικός κώδικας, ο «ΗΡΑΚΛΗΣ», η αναπτυξιακή μετάβαση και απολιγνιτοποίηση, τα ποσοστά επιδότησης για τον πρωτογενη τομέα, το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΣΠΑ με απορρόφηση 30%, οι μεγάλες επιχορηγήσεις σε ημέτερους, οι ψηφιακές & πράσινες επενδύσεις. Όλα απέτυχαν.
Και σε όλα αυτά ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής! Ή δεν καταλαβαίνει τι λέει ή εμείς απλά ζούμε σε άλλη χώρα! Άλλη δήλωση του πρωθυπουργού λίγες ημέρες αργότερα: «Η Ελλάδα εκπέμπει αίσθημα ασφαλείας». Βέβαια! Με 100 νεκρούς ημερησίως και με το να είμαστε πρωταθλητές σε θανάτους!
Όντως, η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα είναι όντως εκπληκτική! Αν είσαι τουρίστας, αν δεν μένεις στο κέντρο της Αθήνας, αν δεν χρειαστείς δημόσιο νοσοκομείο, αν δεν χρησιμοποιείς δημόσια μέσα μεταφοράς, αν δεν μπλέξεις με την γραφειοκρατία του δημοσίου. Ναι είναι εκπληκτική η Ελλάδα!
Θα ήθελα να απευθύνω μια παράκληση σε όλους σας. Να πείσουμε τον πρωθυπουργό να μην εμπλακούμε στο θέμα της Ουκρανίας. Η ευρώπη και η Ελλάδα είναι βαθιά εξαρτημένη από την Ρωσία. Οι εισαγωγές φυσικού αερίου φθάνουν το 40%. Αν κλείσει η βαλβδίδα τελειώνουμε ως χώρα. Δώσατε στους Αμερικανούς τις βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα με σύμβαση αορίστου χρόνου και χωρίς ανταλλάγματα, ενώ είμαστε εξαρτημένοι από την Ρωσία. Εξυπηρετείτε τους Αμερικανούς και όχι τους Έλληνες. Και το ωραίο είναι ότι η ΡΑΕ ανέφερε ότι σε περίπτωση κλεισίματος της στρόφιγγας του φυσικού αερίου από την Ρωσία, θα ενεργοποιηθεί το LNG από τη Ρεβιθούσα. Μα αυτό δίνει 30 εκατ. Μ3 / ημέρα και οι ανάγκες της χώρας είναι 55 εκατ. Μ3 / ημέρα. Τα υπόλοιπα 25 εκατ. Μ3 πώς θα καλυφθούν; Θα τα βρίσκαμε αυτά αν μας είχε ακούσει ο πρωθυπουργός. Αλλά εδώ είναι όλα εισαγόμενα. Εχουμε εισαγόμενες ανεμογεννήτριες, εισαγόμενο ρεύμα από την Αίγυπτο με υποβρύχιο καλώδιο, εισαγόμενο LNG από τρίτες χώρες. Πώς θα ανταπεξέλθει η οικονομία όταν όλα εισάγονται;
Εμείς προτείνουμε για φθηνό ρεύμα να προχωρήσετε σε άνοιγμα όλων των λιγνιτών όπως γίνεται στην Γερμανία και την Πολωνία. Προτείνουμε πυρηνική ενέργεια που είναι η μόνη λύση. Είναι 10 φορές πιο φθηνή από τα ορυκτά. Η επόμενη γενιά πυρηνικών αντιδραστήρων είναι της σύντηξης και όχι της σχάσης. Ήδη είναι στο τελικό στάδιο δοκιμών και είναι 100 φορές πιο ασφαλείς και με ελάχιστα απόβλητα, ενώ το κόστος παραγωγής ρεύματος είναι 10 φορές πιο φθηνό από τα ορυκτά καύσιμα και είναι φιλική προς το περιβάλλον.
Επίσης, ποιος είναι αυτός ο κ. Μηταράκης που κάνει την συμφωνία με το Πακιστάν και δεν ντρέπεται κανένας βουλευτής στη ΝΔ. Γιατί η συμφωνία είναι εντελώς παράνομη. Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία σας. Ξέρετε τι περιλαμβάνει η συμφωνία αυτή; 5ετή βίζα σε Πακιστανούς υπηκόους και απ’ ευθείας πτήσεις Ισλαμαμπάντ – Αθήνα μέσω της PAKISTAN AIRLINES. Γι’ αυτούς που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα δεν αναφέρει τίποτα! Και πήγατε να κάνετε συμφωνία με εκείνους, που ο εκπρόσωπός τους στην Ελλάδα είπε ότι αν οι γυναίκες θέλουν να μην τις βιάζουν να φορέσουν μαντήλα! Μόνο για τους ΛΟΑΤΚΙ υπάρχει ισότητα σε αυτή τη χώρα; Για τις γυναίκες ισότητα δεν υπάρχει; Πού είναι η ευαισθησία των βουλευτών της ΝΔ; Έχετε εξανδραποδίσει την ιδεολογία σας. Για εμάς η μόνη συμφωνία που θα γίνει ανεκτή είναι αυτή της απέλασης όσων παραβίασαν τα σύνορά μας. Η μόνη απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση θα είναι Αθήνα – Ισλαμαμπάντ!
Είστε εχθροπαθείς με τους Έλληνες και την ορθοδοξία. Έχω εδώ την καταγγελία του συλλόγου αλιέων Νέας Περάμου & Πάχης ‘‘Ο ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ’’. Στον χώρο του καταφυγίου τοποθέτησαν ένα εκκλησάκι με μικρές διαστάσεις που δεν εμποδίζει τη λειτουργία του λιμένος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένων Ελευσίνας κ. Καμαρινάκης και ο ΠροΪστάμενος των Λιεμνικών Εγκαταστάσεων κ. Χρήστου ζήτησαν την απομάκρυνσή του!
Θα σας πω ποιοι είστε: Είστε αυτοί που κάνατε την Ελλάδα επαίτη, ξεχνώντας ότι πρέπει να λυπούμαστε το έθνος που φορά ρούχο που δεν ύφανε, τρώει ψωμί αλλά όχι από την σοδειά του και πίνει κρασί αλλά όχι από το πατητήρι του. Εμείς όμως είμαστε η Λύση. Η εναλλακτική της διακυβέρνησης. Είμαστε η Ελληνική Λύση. Εμείς ενώνουμε στην λογική του Αριστοτέλη, που έλεγε ότι το ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει αν ήταν πολιτικά ενωμένο. Εμείς ευθυγραμμιζόμαστε με τον μεγάλο Οδυσσέα Ελύτη που έλεγε ότι αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Και με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις. Εμείς είμαστε αυτοί που θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα!

Προηγούμενο άρθροΚαταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος για τη διαρροή των ροζ βίντεο
Επόμενο άρθροΜεταμορφώνεται η παιδική χαρά δίπλα στο σινέ «Τζένη Καρέζη»