BINTEO: Η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Το σημερινό ν/σ είναι η χαρά του Αριστοφάνη. Θα έγραφε μια πολύ ωραία κωμωδία. Στην χώρα του ακαταδίωκτου εσείς μιλάτε για δικαιοσύνη!

Η δικαιοσύνη κύριοι είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη. Και το πρόβλημα σήμερα με την δικαιοσύνη είναι η υπερβολική νομοθέτηση. Όπως έλεγε ο Κικέρων, όσο περισσότεροι νόμοι υπάρχουν σε μία χώρα τόσο λιγότερη είναι η δικαιοσύνη.

Θα δανειστώ όμως και την ρήση του Γουίλιαμ ΓκάΪντις, που έλεγε ότι δικαιοσύνη θα βρεις στον άλλο κόσμο, γιατί σε αυτή τη ζωή έχουμε μόνο νόμους. Και το λέω αυτό γιατί οι πολίτες οι ίδιοι λένε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον τόπο. Είναι απογοητευμένοι. Γιατί υπάρχουν παραθυράκια στους νόμους που αφήνουν κενά στην απόδοση δικαιοσύνης. Θα έπρεπε λοιπόν αυτή η κυβέρνηση που θέλει να λέγεται μεταρρυθμιστική, να συζητήσει σοβαρά με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να κατατεθούν προτάσεις, ώστε να εκπονηθεί ένα ν/σ που θα αποτελεί πυξίδα για την δικαιοσύνη τα επόμενα χρόνια.

Εσείς όμως αντί γι’ αυτό έχετε προχωρήσει απλώς στον έλεγχο των ΜΜΕ. Και βέβαια αναφέρομαι στο ΕΣΡ, για το οποίο θα πω πολλά στην συνέχεια της ομιλίας μου.

Σύμφωνα με τον Μπίσμαρ, ο μεγάλος άνθρωπος διακρίνεται από τον μνημειώδη σχεδιασμό, την ανθρώπινη εκτέλεση και την μετριοφροσύνη στην επιτυχία. Εσείς, πάλι, δεν έχετε κανένα σχέδιο, η ανθρωπιά απουσιάζει από τον όποιο σχεδιασμό σας γιατί παίρνετε εντολές από τις Βρυξέλλες, και στο τέλος επαίρεστε για τα λάθη που έχετε κάνει.

Κύριοι το ξέρετε ότι η Ελλάδα είναι η τριτη χώρα στον κόσμο σε αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο του κορωναϊού; Η τρίτη χώρα! Και ακόμα πεθαίνουν άνθρωποι. Παρεμπιπτόντως η δεύτερη χώρα είναι αυτή που αντιγράφει ο κ. Μητσοτάκης, η λατρεμένη του Γερμανία. Η τόσο μισητή για τον λαό μας Γερμανία.

Έχω εδώ τη δήλωση του καθηγητή Γ. Ιωαννίδη, που λέει ότι η τρίτη χειρότερη χώρα στην αντιμετώπιση του κορωναϊού είναι η χώρα μας. Είμαστε 12οι μεταξύ 200 χωρών σε νεκρούς. Και προσθέτει: «Κάποιος πρέπει να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη, προτού ζητήσει συμμόρφωση σε περισσότερα μέτρα. Διαφορετικά χάνει την αξιοπιστία του». Αυτά΄είπε ο κ. Ιωαννίδης και εσείς αντί να κρύψετε τους ειδικούς που άλλα λένε κάθε βδομάδα και που συγκαλύπτουν με κάθε τρόπο τα λάθη, επιβάλλετε το ακαταδίωκτο.

Ο κ. Γιαννακός, δικός σας είναι, σήμερα κατήγγειλε σε σταθμό ότι κρατάτε 47 κλίνες ΜΕΘ για VIP πρόσωπα. Και ακόμα ο υπουργός υγείας δεν έχει δώσει απάντηση. Ισχύει ή όχι; τι το περάσατε εδώ;

Επίσης η κόρη του κ. Ροκόφυλλου, που είναι αντιδήμαρχος του κ. Μπακογιάννη, είπε χθες αυτό που σας φωνάζαμε από την πρώτη στιγμή πριν από ένα χρόνο. Είπε λοιπόν ότι νόσησε από κορωναϊό πριν από τον Αρχιεπίσκοπο, της χορηγήθηκαν μονοκλωνικά και έγινε καλά σε 3 ημέρες. Και σας ρωτώ: Υπήρχαν τελικά αυτά τα φάρμακα ή όχι; Γιατί από αυτό το βήμα μας λέγατε γραφικούς.

Ξέρετε πώς χάνονται οι πόλεις; Χάνονται όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους κακούς από τους καλούς. Δεν το λέω εγώ. Το είπε ο Αντισθένης. Και το λέω γιατί υπάρχει πλήρης απουσία αξιοκρατίας, έχετε θεσπίσει το ακαταδίωκτο, για τραπεζίτες, κλέφτες, και όλους όσοι λυμαίνονται εδώ και χρόνια τη χώρα, και προχωράτε σε αξιολόγηση με προφορικές εξετάσεις. Αν θέλετε να υπάρχει πραγματική απονομή δικαιοσύνη, καταργήστε την επετηρίδα στον κλάδο των Δικαστικών.

Εμείς λοιπόν θα σας πούμε τι σημαίνει δικαιοσύνη.  Έχω εδώ την έκθεση της Κομισιόν για τη δικαιοσύνη το 2020 (κατάθεση στα πρακτικά). Τι λέει για τη θέση της Ελλάδας; Τα χειρότερα! Μέτριο επίπεδο ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ελλιπές πλαίσιο προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, αμφιλεγόμενος τρόπος διορισμού δικαστικών λειτουργών, είμαστε στη 17η θέση στην ΕΕ και στην 60η σε παγκόσμια κατάταξη στον δείκτη αντίληψης της διαφθοράς, συσσωρευμένες υποθέσεις στα δικαστήρια, εκδίκαση αστικών και εμπορικών υποθέσεων στις 559 ημέρες το 2018, ενώ το 2017 η εκδίκαση γινόταν στις 479 ημέρες, μείωση της τάξεως του 86,3% της παραγωγικότητας στα δικαστήρια το 2018, το Νοέμβριο του 2019 καταργήθηκαν οι τροποποιήσει για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, πράγμα το οποίο επηρέασε τις εκκρεμείς υποθέσεις. Και εσείς εδώ μιλάτε για δικαιοσύνη;; Πείτε μου πότε οι τραπεζίτες πλήρωσαν σε αυτή τη χώρα τις κακές επιλογές τους;

Ορίστε, εδώ είναι η έκθεση της διεθνούς διαφάνειας για το 2019, που κατατάσσει την Ελλάδα 2η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη και ο υπουργός εδώ επαίρεται για την απονομή δικαιοσύνης! Είμαστε μόλις μία θέση μετά την Βουλγαρία. Υποχωρήσαμε 8 θέσει στον δείκτη αντίληψης της διαφθοράς παγκοσμίως σε 1 χρόνο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ΣτΕ έχει λάβει σκανδαλώδεις αποφάσεις που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των κυβερνήσεων. Έχει κρίνει συνταγματικές, τις περικοπές στα αναδρομικά των συνταξιούχων, τις επενδύσεις σε αναδασωτέες περιοχές, τα μνημόνια, την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown, το ακαταδίωκτο, την κατατόμηση της κας Θάνου από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Στην δικαιοσύνη τοποθετείτε πάντα δικούς σας, ελεγχόμενους. ΟΙ δικαστές γίνονται πολιτικοί και πολιτικοί δικαστές. Μιλάμε για τον ορισμό της διαπλοκής. Είναι δυνατόν; Κάποιος που είναι δικαστής ή εισαγγελέας είναι δυνατόν να μπαίνει στην βουλή ως βουλευτής. Διαπλέκεται! Η επιλογή της ΠτΔ της κ. Σακελλαροπούλου, είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Έχουμε την υπόθεση που ξέσπασε με τον τέως πρόεδρο των εφετών, που έγινε πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής και παραιτήθηκε τελικώς για σεξουαλικά παραπτώματα. Έχουμε την τοποθέτηση του κ. Κουτρουμάνου στο ΕΣΡ. Πρώην πρόεδρος του ΣτΕ διορίζεται πρόεδρος μη συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής. Πρώην πρόεδρος ΣτΕ έγινε βουλευτής επικρατείας και αντιπρόεδρος. Πρώην δικαστής έγινε βουλευτής και υπουργός. Πρώην εισαγγελέας έγινε βουλευτής και υπουργός. Διορίσατε συνταξιούχο πρώην πρόεδρο του ΣτΕ στη νέα αρχή για το ταμείο ανάκαμψης. Μια αρχή που δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Και τον διορίσατε γιατί είναι δικό σας άτομο. Στόχος πίσω από όλα αυτά είναι ο κυβερνητικός έλεγχος των δημοσίων συμβάσεων. Έτσι επιλέγονται τα άτομα που στελεχώνουν τις ανεξάρτητες αρχές. Πρέπει να είναι ευλύγιστα, εύκαμπτα και να κάνουν τη δουλειά. ΟΙ έντιμοι μπαίνουν στο περιθώριο. Αυτό ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη!

Ζούμε κυριολεκτικά στην παρακμή. Απόδειξη είναι η υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ και η εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών. Νεαρά άτομα τον υπέδειξαν ως προμηθευτή τους. Και εσείς με τα δικά σας ΜΜΕ το κουκουλώσατε. Το κάνατε γιατί έχετε λερωμένη τη φωλιά σας. Επειδή όμως εμείς δεν έχουμε τη δική μας φωλιά λερωμένη θα σας πάμε μέχρι τέλους. Δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιλογές του εν λόγω κυρίου, αλλά το αν εκβιάζεται για κάτι που έχει κάνει. Και τι έγινε στο τέλος; Παραιτήθηκε αυτό ο κύριος. Για να μην αυταπατάται όμως ο κόσμος, ότι η παραίτηση έγινε για την προάσπιση του κύρους της δικαιοσύνης, θα πω ότι παραιτήθηκε προ της ενάρξεως οποιασδήποτε ποινικής ή πειθαρχικής διαδικασίας και βέβαια δεν θα συγκληθεί πειθαρχικό αφού δεν φέρει πλέον την δικαστική ιδιότητα. Καταλάβατε; Δηλαδή, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει! Πείτε μου σε ποια χώρα ισχύει το ακαταδίωκτο. Αν ένας δικαστικός είναι χρήστης ναρκωτικών δεν μας ενδιαφέρει. Το θέμα είναι αν έχει σχέσεις με εμπόρους και βαποράκια. Και αυτό δεν μπορεί να είναι πλημμέλημα, γιατί δεν αφορά οποιονδήποτε εργαζόμενο ή άνεργο ή κλεφτρόνι. Αυτά τα βλέπουν οι πολίτες και λένε μετά ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα. Το δίκαιο, δυστυχώς, σύμφωνα με τη ΝΔ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού. Και εδώ όπου ισχυρός, η ΝΔ νομοθετεί το ακαταδίωκτο και την ατιμωρησία.

Αν ψάξουμε τις αντιλαϊκές αποφάσεις των δικαστών θα δούμε ότι αυτοί είναι που νομιμοποίησαν τα μνημόνια, τα αιολικά πάρκα σε δασικές εκτάσεις, τη ληστεία των τραπεζών με το ελβετικό φράγκο, τη ληστεία των συντάξεων, τη διανομή αναδρομικών μόνο στους εαυτούς τους. Μιλάμε για την απόλυτη σήψη. Ο Σόλων είχε πεί ότι οι νόμοι μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης. Αν πέσει πάνω του κάτι ελαφρύ το συγκρατεί αν πέσει κάτι μεγάλο (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, μεγαλογιατροί, μεγαλοτραπεζίτες, παράγοντες) τον διαπερνά.

Πάμε και ΕΣΡ..

Ποιος είναι επικεφαλής; Ο κ. Κουτρουμάνος. Είναι κοντοχωριανός σας κε Τσιάρα. εμείς δεν διαπλεκόμαστε. Δεν έχουμε εξαρτήσεις. Οι νόμοι του ΕΣΡ είναι μια εφεύρεση των κυβερνήσεων ώστε το λεγόμενο νομικό τρόπο να φιμώνουν τους αντιπάλους σας. ΟΙ άνθρωποι του ΕΣΡ είναι αργόμισθοι. Και ο συγκεκριμένος πρόεδρος είναι μνησίκακος και εμμονικός. Μιλάμε για μια παρεούλα που λαμβάνει αποφάσεις εναντίον των μικρών καναλιών. Απέναντι στα μεγάλα κανάλια σκύβει το κεφάλι, ενώ όταν έχει να κάνει με μικρούς επιβάλλει διοικητικές κυρώσει.ς Αφήσατε έναν άσχετο με τα τηλεοπτικά, που δεν ήξερε τι είναι το WeTransfere και το Μοντάζ, να παριστάνει τον Θεό.

Έχω εδώ τα πρόστιμα που επεβλήθησαν από τον κ. Κουτρουμάνο. Του χρόνου το Νοέμβριο λήγει η θητεία του. Θα τον πετύχω κάπου, σε κάποιο καφέ, και θα τον ρωτήσω: Είναι δυνατόν να βάζει πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ, να κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, κανάλια, καταστήματα, μια βιομηχανική μονάδα; Όμως αυτός ο άνθρωπος πληρώνεται. Τα παίρνει τα λεφτά. Ορίστε, εδώ έχω τα χαρτιά (κατάθεση στα πρακτικά), με κατήγγειλε το 2020 για κάτι που έγινε το 2015! Γιατί παρουσίασα βιβλίο με χειρόγραφα του Ιησού. Την δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι λαθροεισβολείς αυτοί που μπήκαν από τον Έβρο δεν την τιμώρησε, την δική μου δήλωση ότι πρόκειται για λαθροεισβολείς την τιμώρησε με πρόστιμο 500.000 ευρώ. Μιλάμε για τον άνθρωπο που ανακάλυψε τον υπολογιστή στα 70 του. Ο πρόεδρος που δεν εφαρμόζει ο ίδιος το νόμο. Και αντί να τον ελέγξουμε τον αφήνουμε. Εγώ τα λάθη μου τα πληρώνω. Και απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό, θα ζητήσω προσωπική ακρόαση μαζί του, να τεθεί το θέμα του ΕΣΡ. Εμείς με βάση το πρόγραμμά μας έχουμε μιλήσει για μεταφορά των παράνομων μεταναστών στα ακατατοίκητα νησιά, αφού πρώτα γίνουν δομές ανθρώπινες. Και έρχεται το ΕΣΡ και με τιμωρεί για ρητορική μίσους. Για να καταλάβετε τι εξουσία δώσατε σε πολύ μικρούς τύπους που θεωρούν ότι είναι Θεοί. Εμείς προσφύγαμε στο ΣτΕ. Απευθύνω έκκληση στο ΣτΕ να αποφασίσει τα νόμιμα, τα σωστά τα ηθικά και να μην πάρει εντολή από κανέναν. Να μην προχωρήσει στην τιμωρία των καναλιών από κάποιον που δεν καταλαβαίνει ότι 500 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Εδώ κ. πρόεδρε της βουλής έχω το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης για την Δικαιοσύνη. Το καταθέτω.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στον αστυνομικό που συνελήφθη στην Τουρκία. Όσοι πάνε στα Σκόπια, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία ή στη βόρεια Κατεχόμενη Κύπρο, να ξέρουν ότι βοηθούν άλλες οικονομίες και όχι την πατρίδα. Όσοι πάνε στην Τουρκία είναι πολύ πιθανό να βρεθούν με χειροπέδες για ασήμαντη αφορμή. Όσοι αγοράζουν είδη καπνιστού ή οινοπνευματώδη να ξέρουν ότι ενισχύουν την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Ενισχύουν την κατασκευή των τουρκικών οπλικών συστημάτων. Κανένα ευρώ στην Τουρκία, στα Κατεχόμενα, κανένα ευρώ σε εχθρούς της Ελλάδας. Μόνο έτσι, με πρωτοβουλίες των Ελλήνων θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από καμμία κυβέρνηση. Επιλέξτε σωστά, ορθά, αντικειμενικά, ελληνικά, βάσει του προγράμματος και του σχεδίου της Ελληνικής Λύσης. Είναι ψήφος στην Ελλάδα, ψήφος στο αύριο. Είναι το αύριο της χώρας. Εμείς μιλάμε για Ελλήνες και για Ελλάδα. Εμεις λέμε πρώτα η Ελλάδα πρώτα οι Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργαστήρι ζαχαροτεχνίας για παιδιά στο δήμο Παύλου Μελά!
Επόμενο άρθροΈκκληση Ελλήνων γιατρών για εμβολιασμό παιδιών: Θα είναι καταστροφικό! Φυσικά και κάποιος μπορεί να έχει ηθικό δίλημμα λόγω των κυτταρικών γραμμών στα εμβόλια – HXHTIKO Focus FM