Ο πνιγμός αποτελεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας στη χώρα μας  Η Ελλάδα Κατατάσσεται 6η στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 χωρών-μελών και 35η σε σύνολο 116 χωρών.  Αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Η μη τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας και η έλλειψη άμεσης βοήθειας στους κολυμβητές, από ναυαγοσώστες, είναι ικανοί λόγοι για να μετατρέψουν σε τραγωδία τις στιγμές χαλάρωσης στο νερό.

Για το θέμα, φιλοξενήθηκε το πρωί στον Focus Fm 103.6 και την εκπομπή «Peggi Focus», ο κύριος Γιάννης Δημακόπουλος, Σύμβουλος εκπαίδευσης φυσικής αγωγής, τμηματάρχης παιδείας στην Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και Διδάκτωρ στον τομέα της ναυαγοσωστικής.

«Όταν συμβαίνει κάποιο περιστατικό πνιγμού η πρώτη ερώτηση που  συνήθως γίνεται είναι αν υπήρχε ναυαγοσώστης, είτε πρόκειται για παραλία είτε για πισίνα. Η σωστή ερώτηση που δε γίνεται ποτέ είναι, το εάν ο ναυαγοσώστης που βρισκόταν στο σημείο, ήταν εκπαιδευμένος επαρκώς», ανέφερε μεταξυ πολλών άλλων, ο κύριος Δημακόπουλος.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Περού από την έξαρση κρουσμάτων Guillain-Barré – Προκαλεί οξεία νευροπάθεια και παράλυση
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει στις 13:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ