Αυτός είναι ο εντεκάχρονος Ουκρανός «μικρός ήρωας» που πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας –Σλοβακίας μόνος του

Ένα 11χρονο αγόρι από την Ουκρανία και συγκεκριμένα από την Ζαπορίζια, πέρασε μόνο του στη γειτονική Σλοβακία, καθώς οι γονείς του έπρεπε να μείνουν πίσω, σε μια συγκλονιστική απόδειξη του ανθρώπινου κόστους του πολέμου και του δράματος των προσφύγων.
Το αγόρι ξεκίνησε το ταξίδι του με ένα σακίδιο, μια πλαστική σακούλα με λίγα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο με στυλό στο χέρι του, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.
Σε φωτογραφίες που κοινοποίησε το υπουργείο στο Facebook το Σάββατο, φαίνεται το αγόρι να λαμβάνει φαγητό και κάτι να πιει από εθελοντές κατά την άφιξή του στη Σλοβακία

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας» δήλωσε το σλοβακικό υπουργείο. «Κέρδισε τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα».
Όπως σημειώνει το υπουργείο, επικοινώνησε με τους συγγενείς του παιδιού, χρησιμοποιώντας τον αριθμό που ήταν γραμμένος στο χέρι του και μετά ήρθαν να το πάρουν. «Η όλη ιστορία τελείωσε καλά» ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook.

Το αγόρι φέρεται να είναι από την Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία – την τοποθεσία όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη και το οποίο δέχθηκε επίθεση από Ρώσους την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτώντας φόβους για μια καταστροφή πολύ μεγαλύτερη από το Τσερνόμπιλ.
To ευχαριστώ της μητέρας
Σε επόμενη ανάρτησή του, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, ενημερώνει πως το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στην Μπρατισλάβα όπου βρίσκονται συγγενείς του. Μάλιστα, στην ανάρτηση αυτή μιλάει και η μητέρα του, η οποία με δάκρυα στα μάτια ευχαριστεί όλο τον κόσμο της Σλοβακίας που βοήθησαν τον γιο της. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η μητέρα έπρεπε να μείνει πίσω στην Ουκρανία, καθώς η δική της μητέρα είναι κατάκοιτη και δεν μπορεί να ταξιδέψει.

Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας μαίνεται εδώ και 12 ημέρες, προκαλώντας μεγάλες απώλειες και μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση. Μάλιστα, μόνο στην Πολωνία έχουν βρει ήδη καταφύγιο πάνω από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί πολίτες με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Προηγούμενο άρθροΠαγετός τα ξημερώματα στα βόρεια – Που έδειξε το θερμόμετρο -5°C
Επόμενο άρθροΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ FAKE NEWS