Αυτή είναι η eco-δικτατορία

Καλή Χρονιά και καλώς ήρθατε στο πρώτο άρθρο του 2023. Προτού ξεκινήσουμε θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την στήριξη σας στην εβδομαδιαία αρθρογραφία μου καθώς και για τη στήριξη στη σελίδα μου στο  Facebook (λινκ εδώ https://www.facebook.com/profile.php?id=100088787553150 ) η οποία αναδείχθηκε στο τοπ 2% των νέων σελίδων για τη περασμένη εβδομάδα (τρέμε Ζούκερμπεργκ).

Τώρα που σας είπα τα ευχάριστα ας περάσουμε στα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Στην εκπομπή των 8-11 του Στέφανου Δαμιανίδη την περασμένη εβδομάδα κάναμε λόγο για την  eco-δικτατορία  (λινκ  εδώ  https://youtu.be/DIt8PIoQG38?t=8196  )  με αφορμή τα μέτρα “περιβαλλοντικής”   καραντίνας   που   ετοιμάζονται   να   εφαρμοστούν   στην   Οξφόρδη   της Βρετανίας. Όπως μπορεί να θυμάστε και από το αντίστοιχο άρθρο που έγραψα (λινκ εδώ https://focusfm.gr/karantina-gia-to-kalo-toy-perivallontos/   )   η   πολίτες   της   Οξφόρδης   θα χάσουν το δικαίωμα της ελεύθερης κίνησής τους με αυτοκίνητο το οποίο θα μετατραπεί σε ένα προνόμιο που θα τους χορηγείται από το κράτος με το σταγονόμετρο λίγες μέρες τον χρόνο.    Όλα    αυτά    όπως    σχολιάσαμε    ανήκουν    στο    εκολαπτόμενο    καθεστώς   της eco-δικτατορίας το οποίο θα αφαιρεί από τους πολίτες τη δυνατότητα να επιλέξουν να μην ακολουθούν την Πράσινη Ατζέντα. Τι είναι όμως αυτή η eco-δικτατορία και τι μορφή θα λάβει στη καθημερινότητά μας;

Οι Γερμανοί Ξανάρχονται

Ο όρος eco-δικτατορία προέρχεται από την ανάλυση που παρήγαγε η Deutsche Bank τον Νοέμβριο του 2020 με τον τίτλο Konzept. Η ανάλυση αυτή είχε θέμα την ανοικοδόμηση της οικονομίας μετά τον COVID και τα μέτρα και τις πρακτικές που οι ευρωπαϊκές ελίτ πρέπει να υιοθετήσουν για να δημιουργήσουν τον κόσμο που ονειρεύονται. Κεντρικό ζήτημα της όλης ανάλυσης είναι αυτό της πλήρους εφαρμογής και υιοθέτησης της Πράσινης Ατζέντας από το σύνολο του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η  ανάλυση  της  Deutsche  Bank,  αναγνωρίζοντας  πως  η  Πράσινη  Ατζέντα  δεν  έχει  γίνει ευρέως αποδεκτή από τον ευρωπαϊκό πληθυσμό, προτείνει εναλλακτικούς τρόπους για την καθολική “αποδοχή” της. Ποιές είναι αυτές οι εναλλακτικές; Μα φυσικά το να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να μην την αποδεχόμαστε. Πιο συγκεκριμένα αυτό το οποίο προτείνει η ανάλυση είναι η εφαρμογή ενός καθεστώτος eco-δικτατορίας (δικιά τους λέξη όχι δική μου) το οποίο θα αποτελείται από δρακόντειες και αντιδημοκρατικές νομοθεσίες οι οποίες θα εξαναγκάζουν τους πολίτες να ζουν υπό τις πρακτικές της Πράσινης Ατζέντας είτε το θέλουν είτε όχι (όπως ακριβώς  θα  έκανε  και  ένας  δικτάτορας).  Το  καλύτερο  μάλιστα  είναι  πως η ανάλυση αυτή προωθεί  την  υποχρεωτική  υιοθέτηση  της  Πράσινης  Ατζέντας  από  όλο  τον  πληθυσμό αναγνωρίζοντας παράλληλα πως οι λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες θα επιφέρουν μείωση των επιπέδων ζωής των πολιτών καθώς δεν υπάρχει ακόμα τρόπος να εγγυηθούν το ίδιο επίπεδο  ζωής  με  τις  τωρινές  τεχνολογίες  αλλά  με  χαμηλότερο  αποτύπωμα  άνθρακα.  Η ανάλυση προβλέπει και αποδέχεται το βαρύ τίμημα της εφαρμογής της Πράσινης Ατζέντας στην οικονομία, το επίπεδο ζωής, την ανθρώπινη ελευθερία και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας αλλά επιμένει στην εφαρμογή της ασχέτως της ζημιάς που αναγνωρίζει πως θα προκαλέσει.

Από την eco-δικτατορία στον eco-φασισμό.

Πολλοί μπορεί να διερωτάστε τώρα το τι μέτρα και νομοθεσίες προτείνει αυτή η ανάλυση και τι ακριβώς θέλει να εφαρμόσει. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται τόσο εντός όσο και  εκτός  του  κειμένου  και  όπως  αρέσκομαι  να  τονίζω  δε  πρόκειται  για  κάτι  που  θα εφαρμοστεί στο μακρινό μέλλον του 2077 αλλά είναι ήδη εδώ.

Το παράδειγμα που χρησιμοποιεί η ανάλυση για να “πουλήσει” την eco-δικτατορία ως λύση είναι αυτό των ιδιωτικών ακινήτων και της υποχρεωτικής κατά την ατζέντα μετατροπής τους σε κτίρια μηδενικών περιβαλλοντικών ρύπων. Ο συγγραφέας σε αυτό το σημείο διερωτάται το  πώς  θα  μπορέσουμε  να  εφαρμόσουμε  την  Πράσινη  Ατζέντα  και  να  φτάσουμε  στην ουτοπία  που  αυτή  υπόσχεται  αν  οι  ιδιοκτήτες  ακινήτων  αρνηθούν  την  μετατροπή  των ιδιοκτησιών τους σε κτίρια μηδενικών ρύπων ή αν δεν έχουν τους πόρους για κάτι τέτοιο ή αν μια τέτοια μετατροπή είναι απλά τεχνικώς αδύνατη για τα ακίνητά τους.

Η  απάντηση  την  οποία υπαινίσσεται με αυτό το παράδειγμα είναι αυτή της υποχρεωτικής εξαγοράς ή κατάσχεσης αυτών των “απαρχαιωμένων” ακινήτων από το κράτος με σκοπό να τα αναβαθμίσει ή να τα γκρεμίσει και να χτίσει στη θέση τους “πράσινα” κτίρια έτσι ώστε να “προστατευτεί”  ο  πληθυσμός  και  το  περιβάλλον  από  την  αδυναμία  ή την απροθυμία των “κακών” αυτόνομων ιδιωτών να συμμετάσχουν στη Πράσινη Ατζέντα. Αυτό είναι κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να λαμβάνει χώρα στην Ιρλανδία, όπου το κράτος μέσω αυστηρής φορολογίας

προσπαθεί να εξωθήσει τους ηλικιωμένους έξω από τις “περιττά μεγάλες” οικίες τους ώστε να   εγκαταστήσει   οικογένειες   λαθρομεταναστών   εντός   των   σπιτιών   τους.   Ένα   άλλο παράδειγμα  είναι  αυτό  των  γεωργικών  εκτάσεων  της  Ολλανδίας  οι  οποίες  θα  πρέπει υποχρεωτικά να πωληθούν στο κράτος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης.

Η  ανάλυση  δεν  φέρνει  τυχαία  το  παράδειγμα  των ιδιωτικών ακινήτων καθώς το θέμα της ατομικής    ιδιοκτησίας    είναι    ζωτικής    σημασίας    για    την    εφαρμογή    της    Πράσινης Ατζέντας/Ατζέντας  2030.  Όπως  είδαμε  και  στο  άρθρο  για  την  Ατζέντα  2030  (λινκ  εδώ https://focusfm.gr/atzenta-2030-mia-pragmatikotita-poy-einai-idi-edo/ )    η    αφαίρεση    της δυνατότητας να μας ανήκει ένα ακίνητο είναι απαραίτητη για τον έλεγχο του πληθυσμού ο οποίος θα καταλήξει να μένει σε πολυ-συγκροτήματα πολυκατοικιών τύπου Κίνας. Σκοπός είναι   να   ζούμε   υπό   συνθήκες   πλήρως   ελεγχόμενες   από   το   κράτος   και   να  είμαστε εξαρτώμενοι  οικονομικά  από  τον  κρατικό  μηχανισμό  για  την  κάλυψη  των  απαραίτητων εξόδων  μας  λόγω  της  αντικατάστασης  της  ανθρώπινης  εργασίας  από  αυτοματοποιημένα συστήματα και της εκτεταμένης καταστροφής της οικονομίας από τη δυσβάσταχτη “πράσινη” φορολόγηση. Όσοι θεωρείτε κάτι τέτοιο “τραβηγμένο” θα ήθελα να σας θυμίσω το σλόγκαν του Great Reset και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ: “Δε θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι χαρούμενος”.

Μιάς και αναφερθήκαμε στη καταστρατήγηση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας ας δούμε τα σχέδιά τους για το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης. Όπως ήδη είδαμε, η ανάλυση αποδέχεται πως οι ανθρώπινες ελευθερίες θα πρέπει να περιοριστούν καθώς και ότι αυτό θα δημιουργήσει λαϊκή αντίδραση. Τι σκοπεύουν όμως να κάνουν οι πάγκοσμιες ελίτ για  την  αντιμετώπιση  αυτών  των  αντιφρονούντων;  Η  απάντηση  σε  αυτό το ερώτημα μας έρχεται από την πρώην (και μάλλον και νυν) αποικία – φυλακή της Αυστραλίας.

Οι  αυστραλιανές  αρχές  ετοιμάζουν  ένα  νέο  νομοσχέδιο  βάση  του οποίου όσοι θέλουν να μετέχουν   στα   μέσα   κοινωνικής   δικτύωσης   θα   χρειάζονται   ειδικό   πάσο   το  οποίο  θα περιλαμβάνει  προσωπικά  στοιχεία  όπως  η  άδεια  οδήγησης,  ο αριθμός διαβατηρίου τους, κοκ.   Τα  στοιχεία  αυτά  θα  μπορούν  να  χρησιμοποιηθούν  από  την  αστυνομία  για  να ταυτοποιήσουν τους χρήστες με τους λογαριασμούς τους, καταργώντας έτσι την ανωνυμία στο  διαδίκτυο.  Σκοπός  είναι  οι  χρήστες  να  αυτολογοκρίνονται  στο  διαδίκτυο  καθώς  όσοι ανεβάζουν   απόψεις   τις   οποίες   οι   διεθνιστικές   αρχές   της   Αυστραλίας   θεωρούν   ως “προβληματικές”  θα  διώκονται  και  θα  έχουν  σοβαρές  νομικές  συνέπειες  (όπως  γινόταν καθόλη τη καραντίνα). Αυτή η άμεση εμπλοκή ειδικών τμημάτων της αστυνομίας στον έλεγχο των  απόψεων  του  πληθυσμού  δεν  είναι  τυχαία.  Η  αστυνομία  της  Αυστραλίας  έχει  ήδη καλέσει τους πολίτες να αναφέρουν στις αρχές άτομα τα οποία δεν ασπάζονται τα διεθνιστικά αφηγήματα  της  κυβέρνησης προκειμένου να τα ανακρίνουν ως δυνητικά επικίνδυνα. Όσοι θεωρούν πως όλα αυτά είναι πολύ ακραία για να εφαρμοστούν στη πράξη θα ήθελα να σας θυμίσω  το  περιστατικό  σύλληψης  (ένα  από  τα  πολλά  που  είδαμε)  μιας  εγκύου  από  τις αυστραλιανές  αρχές  εντός  του  σπιτιού  της  με  αφορμή  τις  απόψεις  που  εκδήλωνε  στο διαδίκτυο        αναφορικά        με        τον        COVID        και        την        καραντίνα        (λινκ https://www.youtube.com/watch?v=y4LDTujPNtw  ).  Όσοι  πάλι  είστε  της  απόψης  “Δε  με νοιάζει γιατί δεν ανεβάζω ρηξικέλευθες απόψεις στο διαδίκτυο” θα ήθελα να σας τονίσω πως το τι θεωρείται ρηξικέλευθο και ποινικά διώξιμο το καθορίζουν οι διεθνιστικές κυβερνήσεις και όχι εμείς.

Τέλος,  ας  δούμε  τι  ετοιμάζει αυτή η eco-δικτατορία για την οικονομία. Η ανάλυση θέτει το θέμα   πως   η   χρήση   κοστοβόρων   eco-τεχνολογιών   στη  παραγωγή  θα  καταστήσει  τα ευρωπαϊκά  προϊόντα  ακριβά  και  μη  ανταγωνιστικά.  Ως  λύση  για  να  αποφευχθεί  αυτό προωθεί την επιδότηση των μεγάλων βιομηχανιών από το κράτος εις βάρος της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της βελτίωσης των υποδομών, των συντάξεων, και ούτω καθεξής αν και αναγνωρίζει  την  πρόκληση  του  να  πειστεί το σύνολο του πληθυσμού να στερηθεί βασικά αγαθά από τη ζωή του για να στηρίξει τους δισεκατομμυριούχους.

Εδώ είναι που το πλάνο μιας eco-δικτατορίας μπορεί να φανεί χρήσιμο στις παγκόσμιες ελίτ καθώς  θα  τους  επιτρέψει  να  πάρουν  αυτοί  την  απόφαση  για  εμάς  ασχέτως  της  λαϊκής βούλησης (ακριβώς όπως θα έκανε ένας τύραννος). Αν νομίζετε πως τα μεγάλα κεφάλαια θα επιλέξουν  να  λειτουργούν  με  παθητικό  για  να  πηγαίνει  σχολείο  ο  μικρός Γιαννάκης και η μικρή  Αννούλα  και για να έχουν συντάξεις οι ηλικιωμένοι τότε ζηλεύω την αισιοδοξία σας. Όπως  είδαμε στο άρθρο για τις ευθανασίες  (λινκ εδώ https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02f3n2Dsi21qEdib8ygCxvG79mp QYLgfSf3CxXCmK5mzTeqbn1kUt36eBr536bxgBel&id=100088787553150 )  προτιμούν  να μας δουν νεκρούς παρά να αγοράσουν μια Bugatti λιγότερο για φέτος.

Στο δια ταύτα

Όπως  έχουμε  τονίσει  πολλάκις,  η  Πράσινη  Ατζέντα  δεν  είναι  τίποτα  παραπάνω  από  την Ατζέντα 2030 η οποία ντύθηκε νύμφη του δάσους και ήρθε να μας πείσει πως τα μέτρα της είναι για το καλό του περιβάλλοντος και του πλανήτη. Ασχέτως του πως προσπαθεί να μας πουλήσει το αφήγημά της, τελικός της στόχος είναι να υποδουλώσει την ανθρωπότητα και να μας  μετατρέψει  σε  δουλοπάροικους  εντός  των  γιγαντο-πόλεων  που  θα  αποτελέσουν  τα σύγχρονα   τσιφλίκια   και   φέουδα.   Όνειρό   της   είναι   να   μετατραπούμε   σε   έρμαια   των βουλήσεων  ενός  τεχνοκρατικού  υπερ-κράτους  το  οποίο  θα  αποφασίζει  εκείνο  το πως θα ζούμε   τις   ζωές   μας,   από   το   τι   δουλειά   θα   κάνουμε   μέχρι   και   το   τι   θα   τρώμε, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικής αξιοπρέπειας.

Όπως  τόνισα  και  στο  προηγούμενο  άρθρο  και  ανέφερε  και  ο  Στέφανος  Δαμιανίδης  στη συζήτησή μας, είναι σημαντικό να προβάλουμε αντίσταση στην επέλαση τέτοιων μέτρων αν δεν  θέλουμε  να  καταλήξουμε  είλωτες  σε  τσιφλίκια  άλλων.  Η  αντίσταση  αυτή  έγκειται  στη νοοτροπία μας. Πρώτα από όλα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την καταιγίδα που έρχεται και να μην προσποιούμαστε πως αυτή δεν υπάρχει ή ότι θα περάσει και δε θα μας ακουμπήσει. Ένα παράδειγμα αυτού είναι τα Pride Parade και τα Drag Queen στα νηπιαγωγεία τα οποία ήταν εμφανές εδώ και δέκα χρόνια πως θα “εισαχθούν” στην Ελλάδα αλλά λίγοι ήθελαν να το παραδεχθούν μέχρι που έφτασαν προ των πυλών. Παράλληλα, δε θα πρέπει να θεωρούμε τους  εαυτούς  μας  ανίσχυρους  να  αντισταθούν  στις  βουλές  των  διεθνών ελίτ, ούτε και να αποδεχόμαστε παθητικά κάθε παραβίαση της αξιοπρέπειας μας αναμασώντας την κλασική καραμέλα του τεμπέλη πως “εγώ είμαι απλά ένας άνθρωπος, τι θες να κάνω εναντίον τους;”. Η  εθελούσια  άγνοια  και η παθητική και τεμπέλικη αποδοχή είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι αυτής της ατζέντας. Είναι στο χέρι μας να μείνουμε μια κίνηση μπροστά από τις διεθνείς ελίτ, να  ενημερωνόμαστε  για  τα  σχέδιά  τους  και  να  μην  επιλέξουμε  να  υποδουλωθούμε εθελουσίως στις βουλές τους.

Σας  ευχαριστώ  που  διαβάσατε το άρθρο και θα χαρώ να ακούσω και τα δικά σας σχόλια πάνω  στο θέμα  στη  σελίδα  μου   στο  Facebook          (https://www.facebook.com/profile.php?id=100088787553150 ). Καλή Χρονιά και πάλι και εις το επανιδείν.

Ελευθερίου Κωνσταντίνος

Πολιτικός Επιστήμονας, Διαπραγματευτής, Ερευνητής

Ακολουθήστε με:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100088787553150 LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kostaselef/

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα – Προέταξαν τα συμφέροντα των ολιγαρχών έναντι του εθνικού συμφέροντος
Επόμενο άρθροΝτραγκ Κουίνς και Ντραγκ Παιδιά