Αυτές είναι οι αλλαγές στον τρόπο μισθοδοσίας στο Δημόσιο

Αλλαγές γίνονται στον τρόπο πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων με σταδιακή τους ψηφιοποίηση.
Η υλοποίηση της μεταρρύθμισης παρακολουθείται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής στη νέα διαδικασία διόδευσης της μισθοδοσίας έχουν ενταχθεί περίπου οι μισοί φορείς του Δημοσίου και μέχρι τέλος του έτους – όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία – αναμένεται να ενταχθούν και οι υπόλοιποι.
Μετά τους ΟΤΑ και τα νοσοκομεία, η σκυτάλη περνάει στα πανεπιστήμια τα οποία ωστόσο δείχνουν επιφυλακτικά ως ως προς την πλήρη μετάπτωση των οικονομικών τους στο νέο σύστημα πληρωμών με καλύπτρια την Τράπεζα της Ελλάδος.
Στους κόλπους των πανεπιστημιακών καταγράφονται αντιδράσεις, που εστιάζονται κυρίως στους φόβους για περικοπές στα κονδύλια της έρευνας.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια μεταρύθμιση που ξεκίνησε το 2014, ύστερα από σύσταση των θεσμών, με την ψήφιση του νόμου περί «Ενιαίου Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου» , που αφορά την υποχρεωτικά μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της κεντρικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Προηγούμενο άρθροΟ Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε εύκολα του Στέφανου Τσιτσιπά.-Δεύτερος στο τουρνουά ο Έλληνας άσσος
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αντί για νερό του έδωσαν… χλωρίνη