Αυτές είναι οι αλλαγές στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις

Ο χρόνος ήδη άρχισε να κυλάει αντίστροφα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 ενώ άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν φέτος.
Εξετάσεις λοιπόν χωρίς μείωση της ύλης, αλλά με βατά θέματα και χωρίς διπλό μηχανογραφικό σε συνδυασμό με καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων Πανεπιστημίων δημιουργούν ένα καινούργιο τοπίο στο φετινό εξεταστικό σύστημα και διαμορφώνουν έναν νέο χάρτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι πρυτάνεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Παιδείας για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων τους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, με βάση τις οποίες θα προκύψει ένα νέο μηχανογραφικό δελτίο. οι φετινοί υποψήφιοι δεν θα δουν τμήματα που υπήρχαν στο περσινό μηχανογραφικό δελτίο, σίγουρα αυτά που είχαν πέρυσι μηδενικό αριθμό εισακτέων ενώ τμήματα δεν θα εμφανιστούν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, μπορεί να εμπεριέχονται σε άλλα τμήματα που θα προκύψουν από τις συνενώσεις σχολών». Ως αποτέλεσμα θα είναι και η αλλαγή έδρας κάποιων σχολών να αλλάξει και η έδρα κάποιων σχολών και βέβαια μαθημάτων που θα ταιριάζουν με το νέο τμήμα που δημιουργηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι καταργήθηκαν 37 τμήματα.

Προηγούμενο άρθροΟπαδική βία: Eπίθεση σε 36χρονο ποδοσφαιριστή στο Κιλκίς
Επόμενο άρθροΣυντάξεις Απριλίου: Αρχίζει σήμερα η καταβολή τους