Αυστραλία: Νέο ρεκόρ ζέστης με 50,7 βαθμούς Κελσίου

Πρωτοφανή επίπεδα ζέστης ζει η δυτική Αυστραλία με τον υδράργυρο να φτάνει στους 50,7 βαθμούς Κελσίου, αριθμό ρεκόρ για την περιοχή αλλά και θερμοκρασία που είναι η υψηλότερη από το 1960 σε όλο το νησί της Ωκεανίας.

Ο υδράργυρος έφθασε χθες Πέμπτη σε θερμοκρασία-ρεκόρ 50,7 βαθμούς Κελσίου σε απομακρυσμένη πόλη στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, ανακοίνωσε η πολιτειακή μετεωρολογική υπηρεσία.

Τέτοιου είδους θερμοκρασίες μπορεί πλέον να καταγράφονται πιο συχνά, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε το Αυστραλιανό Συμβούλιο για το Κλίμα. «Νέο ρεκόρ ζέστης στη Δυτική Αυστραλία και εθνικό ρεκόρ!», ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της πολιτείας μέσω Twitter (@BOM_WA).

Η παραθαλάσσια πόλη «Όνσλαου κατέγραψε θερμοκρασία άνευ προηγουμένου: 50,7° Κελσίου, ρεκόρ στη Δυτική Αυστραλία και την πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί σε ολόκληρη την Αυστραλία εδώ και 62 χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΑναγνωρίστηκε η σορός του άνδρα που είχε εντοπιστεί σε παραλία της Σκοπέλου στις 11 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις μεγάλες επιχειρήσεις