Αυστραλία: Εντοπίστηκε γιγάντιος φρύνος ο «Toadzilla». Ζυγίζει πάνω από 3 κιλά και είναι δηλητηριώδης

Ο γιγάντιος φρύνος του ζαχαροκάλαμου, που ονομάστηκε «Toadzilla», είναι τοξικός, τεράστιος και βρέθηκε στην άγρια φύση του βορρά της Αυστραλίας. Εντοπίστηκε από δασοφύλακες στο εθνικό πάρκο Conway του Κουίνσλαντ την Πέμπτη και πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος από το είδος του που έχει βρεθεί ποτέ, καθώς ζυγίζει 2,7 κιλά.

Μια δασοφύλακας περπατούσε στο εθνικό πάρκο για να αφήσει ένα φίδι στην περιοχή, είδε τον φρύνο.
«Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο μεγάλος και βαρύς ήταν», είπε και πρόσθεσε πως τον έβαλαν σε βάζο για να τον εξετάσουν και πως λόγω του μεγέθους του τον ονόμασαν «Toadzilla».
Οι φρύνοι του ζαχαροκάλαμου, που κανονικά μπορούν να αυξηθούν σε μέγεθος περίπου 15 εκατοστών, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη της Αυστραλίας και θεωρούνται απειλή για την αυτοφυή άγρια ζωή. Βρίσκονται σε οικότοπους σε όλη τη βορειοανατολική Αυστραλία, αφού εισήχθησαν στο Κουίνσλαντ το 1935 για την καταπολέμηση του σκαθαριού του ζαχαροκάλαμου.
Οι καφέ φρύνοι μπορεί να είναι μοιραία δηλητηριώδεις και έχουν προκαλέσει εξαφανίσεις τοπικών ειδών της άγριας φύσης, ενώ ανταγωνίζονται με αυτόχθονα είδη για καταφύγιο και πόρους.

Προηγούμενο άρθροΠροεκλογικά δωράκια από την κυβέρνηση-Στο τραπέζι έκτακτο δώρο Πάσχα
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ