Αθώα κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο πρώην στελέχη των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛ.ΠΕ.), που κατηγορούνταν για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος, πράξη συνδεόμενη με τη λειτουργία του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αφορούσε παραβάσεις και παραλείψεις, όπως περιγράφονταν στην πορισματική έκθεση που συνέταξαν Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και αφορούσαν το διάστημα από το 2016 έως τις αρχές του 2018. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες αναφορές κατοίκων της περιοχής του Κορδελιού – Ευόσμου, που κατήγγειλαν έντονη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Παραπέμφθηκαν να δικαστούν δυο πρώην διευθυντές των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη. Το κατηγορητήριο τούς καταλόγιζε -μεταξύ άλλων- υπερβάσεις στα όρια εκπομπών ατμών βενζίνης, όπως επίσης ότι δεν μερίμνησαν για την ορθή αποθήκευση των χημικών ουσιών και προϊόντων εντός του διυλιστηρίου, ότι δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της αποτροπής διαρροής επικίνδυνων αποβλήτων (όπως π.χ. μαζούτ ) κι ότι δεν φρόντισαν για τη σύννομη διαχείριση των στερεών επικίνδυνων αποβλήτων.

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 5/12 λόγω εργασιών από την ΠΚΜ
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση εισαγγελέα για την κατολίσθηση στην Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου στην “Κακιά Σκάλα”