Την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την πανδημία στη Νέα Υόρκη μετέφερε στον “αέρα” του Focus FM η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη.

“Οι κυβερνήσεις κερδίζουν. Έχουν καταφέρει να ρίξουν το μπαλάκι στον κόσμο και να φέρουν τον έναν απέναντι στον άλλον. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αν σε κάθε παράλογη απόφαση βάζαμε φρένο με τη στάση μας. Για παράδειγμα, να αρνηθούμε να βγούμε από τα απίτια μας 5 μέρες. Τι θα κάνει η οποιαδήποτε κυβέρνηση; Δε θα αναγκαστεί να πάρει πίσω το μέτρο; Η κάθε κυβερνητική απόφαση δε ξεκινάει με σκεπτικό τη προστασία των πολιτών, αλλά για να επιβεβαιώσει τη δύναμή της”, ανέφερε.

“Εδώ δεν υπάρχει η παράνοια του διαχωρισμού ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Δεν υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς, αλλά υπάρχει μεγάλη πίεση και πολλές παραιτήσεις. Το ίδιο συμβάινει και σε αστυνομία, πυροσβεστική και στρατό”, είπε.

“Ο τραμπουκισμός που υπάρχει στην Ελλάδα, εδώ στην Αμερική, δεν υπάρχει πουθενά. Έχω κάνει 18 πτήσεις σε όλη την Αμερική, χωρίς να κάνω ούτε ένα rapid test γιατί δεν είναι υποχρεωτικό, μόνο η χρήση μάσκας επιβάλλεται. Είμαι εδώ στην Αμερική τόσους μήνες , δεν με έχουν ρωτήσει μία φορά αν είμαι ή όχι εμβολιασμένη. Και όπου υπάρχει αυτή η διαδικασία, σου δίνουν την επιλογή, εαν το επιθυμείς, να μην απαντήσεις”, σημείωσε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία που παρουσίασε στην εκπομπή η κυρία Κρικέλη και αφορούν στα μέτρα που ισχύουν στην πόλη της Νέας Υόρκης αλλά και στις Η.Π.Α γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί οτι “ο πληθυσμός της πόλης της Νέας Υόρκης είναι 8.850.000 κάτοικοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι φτάνουν το 25%”.

“Την τελευταία εβδομάδα στην πόλη έχουμε μέσο όρο έιναι 973 κρούσματα την ημέρα περίπου 24 άτομα την ημέρα στα νοσοκομεία της πόλης και έχουμε 6 θανάτους”, ανέφερε.

Η κ. Κρικέλη γνωστοποίησε ότι “οι αρχές της πόλης έχουν αρχίσει και εκεί να μοιράζουν “δωράκια” για να δελεάσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν”. Όπως είπε “προθυμοποιούνται με ένα απλό τηλεφώνημα να έρθουν να σου κάνουν το εμβόλιο …κατ΄οίκον”.

“Σε κάποιες δουλειές είναι υποχρεωτικό το rapid test, το οποίο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ. Κλείνεις το ραντεβού σου, περνάς από το φαρμακείο σου δίνουν το test το κάνεις και φεύγεις.
Δεν μπορείς να πάς σε εστιατόριο χωρίς να επιδείξεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή το αποτέλεσμα του rapid test. Μπαίνεις μέσα όμως. Επίσης όσον αφορά στις εκδηλώσεις όπως ένας γάμος ή μία βάφτιση, εδώ αποφασίζουν οι διοργανωτές εαν οι καλεσμένοι τους θα είναι ή όχι εμβολιασμένοι ή αν θα κάνουν test. Bέβαια όσοι εργάζονται σε αυτή την εκδήλωση πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει” ανέφερε.

Στο Τέξας από την άλλη, όπως ανέφερε, είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα. Τέλος, είπε ότι στη Φλόριντα το τοπικό Κονγκρέσο ζήτησε να αναγνωριστεί επίσημα η ανοσία μετά τη νόσηση.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΗλίας Ηλιακόπουλος στον Focus FM: Καταρρέει το ΕΣΥ – Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή – ΗΧΗΤΙΚΟ
Επόμενο άρθροΆρης Σερβετάλης: Αποχώρησε από παράσταση γιατί δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους