Αστυνομική βία καταγγέλλει ο Χότζογλου στον FOCUS FM 103,6:”Άρχισαν να μας χτυπάνε με τα γκλοπ αναίτια, ενώ μιλάγαμε με το Γενικό Διευθυντή”

Για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από την αστυνομία στην πρόσφατη ειρηνική διαμαρτυρία τους και τα αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου.

«Ήταν μια ειρηνική διαδήλωση, ενημερωμένες οι αρμόδιες Αρχές και το Υπουργείο Εργασίας, 5 ημέρες πιο πριν με αίτημα προς τον Υπουργό Εργασίας για συνάντηση» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν, λοιπόν, φτάσαμε, συνομίλησα με την επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων εκεί, δήλωσα το όνομά μου και την ιδιότητά μου, έδωσα και τα ονόματα των έξι συναδέλφων που θα ήταν μαζί μου στη συνάντηση εάν γινόταν και περιμέναμε. Μετά από ένα εικοσάλεπτο μας ενημέρωσαν ότι δε βρίσκεται κανείς από την πολιτική ηγεσία στο υπουργείο, πλην του κ. Χατζηδάκη που ήταν απασχολημένος σε άλλη συνάντηση και του κ. Τσακλόγλου, Υφυπουργού Εργασίας, που όμως δηλώνει αναρμόδιος να μας δει, μιας και το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει άλλη θεματολογία»

Κατόπιν, ο κ. Χότζογλου στάθηκε στην αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων προς μερίδα των διαδηλωτών:

«Όταν φτάσαμε πολύ κοντά στην πόρτα του Υπουργείου, με σκοπό να μεταφέρουμε με υπόμνημα στον Υφυπουργό τα αιτήματά μας και αυτός να τα μεταβιβάσει στον Υπουργό, η πόρτα έκλεισε, εγκλωβίζοντας εμένα και τους άλλους δύο συναδέλφους που τελικά προσήχθησαν στο Τμήμα. Και άρχισαν να μας χτυπάνε με τα γκλοπ αναίτια, ενώ μιλάγαμε με το Γενικό Διευθυντή(…) Οι συνάδελφοί μας αγανακτήσανε με αυτό που βλέπανε και πλησιάσανε την πόρτα και εκεί έγινε και η χρήση των χημικών. Ενός συναδέλφου το κεφάλι άνοιξε από ρόπαλο αστυνομικού και χρειάστηκε ράμματα στο νοσοκομείο. Αυτή είναι η εικόνα που ζήσαμε χθες»
«Όπως φαίνεται και στα πλάνα, δεν υπάρχει καμία απειλητική διάθεση των συγκεντρωμένων και εκεί που έχουμε συνομιλία τριών ατόμων με τους υπεύθυνους, ξαφνικά κλείνει η πόρτα και έγινε αυτό που σας είπα(…) Χθες ήμασταν εν μέσω διαλόγου και ξαφνικά αρχίσανε να χτυπάνε εμάς(…) Είναι μια απρόκλητη, άνανδρη επίθεση στα δίκαια αιτήματά μας», συμπλήρωσε.
«Χθες πήγαμε με πορεία προς το Α.Τ Ακροπόλεως, όπου και απαιτήσαμε την απελευθέρωση των δύο συναδέλφων, κάτι και το οποίο έγινε», είπε για την…μοίρα των δύο συλληφθέντων.

Ο κ. Χότζογλου επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Το λυπηρό είναι ότι σηκώσανε χέρι και χτυπήσανε αυτούς που φέρανε για άλλη μια χρονιά είκοσι δις στη χώρα. Αυτούς που δέκα χρόνια τώρα με τα μνημόνια και την οικονομική κρίση κρατήσανε την οικονομία της χώρας όρθια. Χτύπησαν αυτούς που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τους υποσχέθηκε συνάντηση για να λυθεί το πρόβλημα. Αντιλαμβάνεστε ότι δε μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Για αυτό και προγραμματίζουμε νέα συγκέντρωση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας με 24ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα στις 2 Μαρτίου»

Τέλος, όσον αφορά το ταμείο ανεργίας και τη μη επέκτασή του, ο κ. Χότζογλου είπε:

«Πραγματικά δε το καταλαβαίνουμε. Εμείς το έχουμε κοστολογήσει στα 96 εκατομμύρια ευρώ για 80 χιλιάδες δικαιούχους για τους 2 μήνες παραπάνω. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι εργαζόμενοι σταματάνε τη δουλειά τους το Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι επιδοτούνται μέχρι το Δεκέμβριο, μιας και το επίδομα ανεργίας είναι διάρκειας τριών μηνών. Έτσι πρέπει να επιβιώσουν μέχρι το Μάϊο χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Πριν τα μνημόνια είχε διάρκεια 5 μηνών. Αυτό είναι το αίτημά μας. Γιατί εφόσον έχουμε βγει από τα μνημόνια συνεχίζουν να μας κυνηγάνε;»

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Χότζογλου:

 

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Επόμενο άρθροΕπείγουσα αεροδιακομιδή 7χρονου ασθενούς από το Ωνάσειο στη Ρώμη για μεταμόσχευση καρδιάς