Σαφείς υπαινιγμούς για το λογισμικό που επεξεργάζεται το αποτέλεσμα των εκλογών άφησε ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, ήδη το κόμμα του έχει καταθέσει αίτηση στη διακομματική επιτροπή προκειμένου να ελεγχθεί το εν λόγω νέο λογισμικό πρακτική που αρνούνται τα υπόλοιπα κόμματα ενώ επίσης δε δέχονται να τοποθετήσουν δικό τους εμπειρογνώμονα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανακοίνωσε ότι στις 11.00 σήμερα το πρωί θα καταθέσει στο Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση των 400 σελίδων πρόγραμμα του κόμματος. Ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε τις προτάσεις του για απολύσεις στο δημόσιο καθώς και των μετακλητών υπαλλήλων

«Άμεσα θα “αποστρατεύουμε” 2.300 διορισμένου υπαλλήλους που δεν κάνουν τίποτα, όσο και αν πονάει αυτό», σημείωσε ενδεικτικά για να προσθέσει: «επίσης θα φύγουν μετακλητοί που μας κοστίζουν 1,300 δισ. ευρώ το χρόνο. Το Σύνταγμα λέει 5.000 μετακλητούς και εμείς έχουμε 37.000»

Παράλληλα ο κ. Βελόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα υπογραμμίζοντας πως τους θεωρεί «όλους αναξιόπιστους».

Προηγούμενο άρθροΟ δημιουργός της εφαρμογής ChatGPT παραδέχεται την… απειλή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Επόμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ: Το 66,8% δεν επισκέπτεται γιατρό, διότι δεν έχει να πληρώσει τη “δωρεάν” Υγεία