Αρκαλοχώρι – «Κοροϊδεύουν τους σεισμόπληκτους, άφησαν οικογένειες χωρίς θέρμανση – Οι μισοί δεν έχουν πάρει αποζημίωση, δεν έχουν ούτε γάλα για τα παιδιά τους» – Μ. Κοκολάκης στον Focus FM – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Υπήρχε ζευγάρι που θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έβγαλαν τη νύχτα σε ετοιμόρροπο σπίτι προκειμένου να μην πεθάνουν από το κρύο …στους οικίσκους μένουν παιδιά και ηλικιωμένοι» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων “Η Ελπίδα” Μάρκος Κοκολάκης μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Αρκαλοχώρι και ευρύτερα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, κατέστησαν προβληματική την θέρμανση με τα κλιματιστικά στους οικίσκους στους οποίους ζουν οι σεισμόπληκτοι.

Εκτός από τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας ο κ. Κοκολάκης αναφέρθηκε στην αδιαφορία της Πολιτείας να στηρίξει τους σεισμόπληκτους, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου καθώς προβλήματα εξακολουθούν να είναι άλυτα.

Το μεγάλο «αγκάθι», δήλωσε, είναι ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η ανάλογη μέριμνα από την Πολιτεία ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μη μείνουν μόνιμα σε αυτούς τους οικίσκους». Έκανε λόγο «για ψευδείς δηλώσεις από τη μεριά του μηχανισμού του κράτους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα που αφορά την υποβολή δηλώσεων των ζημιών ώστε να καταβληθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους «άνοιξε για ένα διάστημα και έκλεισε στις 15 Σεπτεμβρίου» με αποτέλεσμα να μη μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι πληγέντες.

«Το 55% των πληγέντων σε σύνολο 12.000 δεν έχουν πάρει μια δραχμή τώρα στους 4 μήνες χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι. Αυτούς τους ανθρώπους τους σκέφτεται κανείς; Πώς θα πάρουν γάλα στα παιδιά τους… πώς θα βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους;» σημείωσε.

«Χτυπάμε τύμπανα πολέμου» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΓενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Επόμενο άρθροΚεντρική Μακεδονία: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία