Άρης Μουσιώνης: “Αντιεπιστημονικό το αφήγημα ότι θα νικήσουμε την ίωση. Ο ιός δεν εξαφανίζεται ποτέ. Εξαφανίζονται όμως οι άνθρωποι” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

“Είναι ανεπίτρεπτο το ότι σταμάτησαν τη χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων. Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας” υποστήριξε μιλώντας στον Focus FM και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, ο ορθοπεδικός χειρουργός, Άρης Μουσιώνης.

“Όπου χορηγήθηκαν έσωσαν ζωές. Όπως γνωρίζετε, χορηγήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, στον Τραμπ, στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας και σε πάρα πολλούς ακόμα συμπατριώτες μας οι οποίοι νόσησαν”, συνέχισε ο κος Μουσιώνης.

“Είμαστε μία ομάδα συναδέλφων που το συζητάμε από την 9η Νοεμβρίου 2020, τότε που εγκρίθηκαν για πρώτη φορά και η χώρα μας ήταν η τελευταία που μπήκε στην προσπάθεια να τα φέρει και μάλιστα σε λίγες σχετικά ποσότητες. Και τώρα μαθαίνουμε ότι σταμάτησαν, είναι ανεπίτρεπτο. Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Εμείς λέγαμε ότι έπρεπε να χορηγηθούν μαζικά θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους,δυστυχώς το πλήρωσε η πατρίδα μας”, αημείωσε.

“Η αξία της ζωής δεν έχει τιμή, είναι ανεκτίμητη. Τα χρήματα τα οποία θα έδιναν για να σώσουν ανθρώπους που πέθαναν με, ή από κορονοιο, θα ήταν υποπολλαπλάσια ασύγκριτα λιγότερα από αυτά που δώσαμε για να αγοράσουμε τα εμβόλια”, είπε.

“Εάν χορηγούσαν τα μονοκλωνικά σε όλους τους συνανθρώπους μας στην αρχική φάση, θα είχαμε λιγότερους νεκρούς, με πολύ πολύ πολύ λιγότερα χρήματα. Άρα η τοποθέτηση ότι κοστίζουν πολύ, είναι εκτός ηθικής. Δεν μπορεί να σκέφτεσαι επιστημονικά, ανθρωπιστικά και να βάζεις στη φαρέτρα της συζήτησης, το θέμα του κόστους. Εάν μπορείς να βοηθήσεις με ένα φάρμακο και να σώσεις μία ζωή, αυτό είναι ότι σημαντικότερο μπορείς να κάνεις και αυτό οφείλει να κάνει η πολιτεία”, τόνισε.

“Οι συνάδελφοί μας στα νοσοκομεία πρέπει να επιμένουν και να ζητούν τα μονοκλωνικά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μεγάλες αντιστάσεις, από ότι βλέπουμε λίγοι μιλούν από τους συναδέλφους μας. Πρέπει να πιέσει ο κόσμος, πρέπει να πιέσει η ιεραρχία της Ελλάδος. Ζητάμε από την Πολιτεία, οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες ως γιατροί να ζητάμε από την πολιτεία, να κάνουν το καλύτερο για εμάς. Απαιτούμε και θέλουμε να αφυπνίσουμε συναδέλφους και να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται. Αυτό περιμένει η κοινωνία, οι πολίτες της, οι συνάνθρωποί μας από εμάς, που γνωρίζουμε δύο πράγματα παραπάνω”, πρόσθεσε.

Ο κύριος Μουσιώνης μίλησε και για το Σουηδικό μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας,
για τον αριθμό των θυμάτων σε πιο προηγμένες από εμάς χώρες και υποστήριξε ότι η σύγκριση των αποτελεσμάτων δείχνει οτι θρηνούν πολύ λιγότερους νεκρούς.

“Καλώ τη σημερινή κυβέρνηση έστω και τώρα, να πάρει σοβαρά μέτρα, να πάρει μέτρα ανάλογα αυτών των χωρών που πραγματικά κατάφεραν να στηρίξουν τους πολίτες τους. Το ότι θα νικήσουμε την ίωση, ήταν ένα αντιεπιστημονικό αφήγημα, ο ιός δεν εξαφανίζεται ποτέ, εξαφανίζονται όμως οι άνθρωποι, από τον τρόπο που το διαχειρίζονται. Και δεν είναι μόνο αυτοί που έφυγαν με κορονοϊό ή από κορονοϊό. Εξαφανίστηκαν και άνθρωποι εξαιτίας του ότι μετατράπηκαν ολόκληρα νοσοκομεία στο νοσοκομειακό COVID, άφησαν ασθενείς με σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις, με σοβαρά νεφρολογικά και προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος χωρίς θεραπεία. Εμείς έχουμε τεράστιο έλλειμμα στα νοσοκομεία και παραμένουμε φανατικοί, εκδικητικοί, τιμωρητικοί με τους 7.000 υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται εκτός νοσοκομείων τη στιγμή που ξέρουμε ότι εμβολιασμένοι συνάδελφοί μας νοσούν και μεταδίδουν. Και για να επιστρέψουν στη δουλειά τους, μπαίνουν σε καραντίνα που διαρκεί μόνο πέντε μέρες. Έχουν κάνει λάστιχο όλα τα Πρωτόκολλα,όλες τις λογικές αντιμετώπισης μιας ίωσης”, ανέφερε.

Αναφορικά με τους θανάτους και τα καρδιακά επεισόδια που παρατηρούνται σε αθλητές, ο κύριος Μουσιώνης δήλωσε ότι “επιβάλλεται μια επιστημονική καταγραφή συσχέτισης του ενδεχομένου, αυτά να προκαλούνται από το εμβόλιο”.

“Δυστυχώς συζητώ και με συναδέλφους οι οποίοι είναι θιασώτης του κυρίαρχου αφηγήματος και τους ρωτώ πώς ερμηνεύουν αυτό που συμβαίνει, ως καρδιολόγοι. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά ενώ συνέβαινε και στο παρελθόν, το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνό. Αυτή η συχνότητα εμένα με τρομάζει και φυσικά επιβάλλεται τα συντεταγμένα επιστημονικά όργανα, να απαιτήσουν, να ελέγξουν και να βρουν την αιτιώδη σχέση, να κάνουν δηλαδή μία καταγραφή συσχέτισης του ενδεχομένου, αυτό να έχει προκληθεί από το εμβόλιο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την κίτρινη οφείλουμε κάθε περιστατικό το οποίο σχετίζεται με τη χορήγηση κάποιου φαρμακευτικού σκευάσματος να το καταγράφουμε στην κίτρινη κάρτα και στην συνέχεια να απαντούν τα καθ΄ύλην αρμόδια επιστημονικά όργανα”, είπε.

“Καλώ τους συναδέλφους να απαιτήσουν την επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή. Είναι άδικο, είναι απάνθρωπο, είναι ανήθικο αυτό που κάνουν και σε βάρος των ίδιων αλλά και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας η οποία αυτή τη στιγμή είναι φτωχότερη σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας. Υπάρχει ένα bullying σε βάρος των ανθρώπων που με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους, δώσαν με όλη τους την ψυχή τον καλύτερό τους εαυτό για να στηρίξουν ανθρώπους. Αυτούς αντί να τους στηρίξουμε, τους τιμωρούμε”, ανέφερε ο ίδιος.

Ολοκληρώνοντας ο κύριος Μουσιώνης σχολίασε και το βίντεο της παρουσίασης των 6 πρώτων Rafale, όπου στα τελευταία δευτερόλεπτα εμφανίζεται το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας.

“Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο. Το κράτος δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, το κόμμα έχει την ευθύνη να κυβερνήσει. Το κράτος συντηρείται από τους φόρους όλων των πολιτών είτε ψήφισαν την κυβέρνηση είτε όχι. Η άμυνα μιας χώρας είναι στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά όχι του εκάστοτε κόμματος που κυβερνάει. Αυτά είναι πράγματα πρωτόγνωρα για την πατρίδα μας, για τη δημοκρατία”.

Προηγούμενο άρθρο20.107 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στον Ευκλείδη