Αργύρης Νταλιάνης: “Με τον κορωνοϊό κατάφεραν να εκποιήσουν τη δημόσια υγεία, να την υποβαθμίσουν, να τη διαλύσουν…”

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο επεμβατικός καρδιολόγος, Αργύρης Νταλιάνης στον Focus FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη.

Ο κ. Νταλιάνης αναφέρθηκε στους αιφνίδιους θανάτους λέγοντας:  «Το τελευταίο… update της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει μια υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα μας 13.000 θανάτους, χωρίς να έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία για το τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του 2022. Υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει ότι ακόμα και αυτά τα νούμερα είναι χαλκευμένα και ότι αποκρύπτονται ακόμα περισσότεροι θάνατοι, που ίσως δοθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ώστε να υπάρξει μέχρι τότε μια εξισορρόπηση της καμπύλης».

«Βλέπουμε κάθε μέρα δημοσιεύματα με αιφνίδιους θανάτους, κυρίως σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Έρχονται στο νοσοκομείο, τις εφημερίες άνθρωποι νεκροί είτε σε κατάσταση που χρήζει ΚΑΡ.ΠΑ (σ.σ έχουν υποστεί ανακοπή), χωρίς να έχουν το παραμικρό ιατρικό ιστορικό! Κάποιο νόσημα, κάποια πάθηση…», συμπλήρωσε.

«Τα στοιχεία που υπάρχουν, τα θεωρώ πάρα πολύ αναξιόπιστα με τον τρόπο που παρουσιάζονται και έχουν σκοπό περισσότερο να εκφοβίσουν παρά να δώσουν την πραγματική εικόνα νόσησης με covid», σχολίασε, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε ΜΜΕ και συνιστούν τον εμβολιασμό, ακόμη και σε παιδιά.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με τον καρδιολόγο να αντιπαραβάλει τα δικά του επιχειρήματα στον “πεντάλογο με τα οφέλη του εμβολιασμού”, που εκδόθηκε από την Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και προτρέπει τους γονείς προς αυτή την κατεύθυνση. Στην διαπίστωση ότι τα εμβολιασμένα παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν με covid, ο κ. Νταλιάνης απάντησε με ερώτηση: «Και με το εμβόλιο της γρίπης ενδεχομένως τα παιδιά να έχουν μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από την γρίπη. Χρειάζεται να κάνουν εμβόλιο γρίπης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων; Γιατί αυτό (σ.σ ο εμβολιασμός νεαρών ηλικιών κατά της γρίπης) δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και συμβαίνει τώρα; «Ενώ η ίδια εκπρόσωπος της Pfizer, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ερώτηση που έγινε πριν μερικούς μήνες, όσον αφορά τη μεταδοτικότητα και την αποτροπή της, οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι υποστηρίζουν μετά λύπης μου το αντίθετο», πρόσθεσε ο προσκεκλημένος.

Για τις δηλώσεις του κ. Μαγιορκίνη ότι “τα εμβόλια μακροπρόθεσμα δεν θα επιφέρουν παρενέργειες στον οργανισμό”, ο κ. Νταλιάνης ήταν ιδιαίτερα καυστικός: «Ο κ. Μαγιορκίνης και ο κάθε συνάδελφος που κάνει τέτοιου είδους προβλέψεις, μπορεί ας πούμε να ενταχθεί στην πρόγνωση του καιρού ή να μας προβλέψει κανένα σεισμό. Εάν φτάσαμε στο σημείο να αντικαθίστανται οι μελέτες, που έχουν δεδομένα για βάθος χρόνου και θεωρούνται απαραίτητες για την εύρεση συμπερασμάτων για κάποιο σκεύασμα ή φάρμακο, με γνώμε ς(…)Όσο περνάει ο καιρός, βλέπουμε από καταγραφές, από διάφορες χώρες, από το EudraVigilance, από ανεξάρτητες μελέτες ερευνητών, παρενέργειες οι οποίες είναι απίστευτες. Και αριθμητικά και όσον αφορά την ποικιλότητα».

Ο κ. Νταλιάνης επισήμανε το εξής: «4η δόση εμβολίου στην Αμερική μόλις το 15,3% του πληθυσμού. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι κάτι δε πάει καλά. Ας μας πουν τι καλύπτει το εμβόλιο όταν ο πενταπλά εμβολιασμένος κ. Παπαδάκης νοσεί σοβαρά και κοντεύει να διασωληνωθεί».

Το τελευταίο μέρος της συζήτησης αφορούσε την αντιμετώπιση των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία:

«Η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί. Έχουμε αυτή την περίοδο συνάδελφο, ο οποίος έχει δημιουργήσει εξωτερικό ιατρείο ασθενών, του νοσοκομείου, στο οποίο εργάζονταν κι άλλοι, λόγω της απόφασής του να μην εμβολιαστεί, αποφασίστηκε να βρεθεί εκτός ιατρείου και να αναλάβουν νεότεροι και με μικρότεροι εμπειρία συνάδελφοι. Τίθεται επίσης θέμα μονιμότητας. Γίνονται διάφορες παρασκηνιακές συζητήσεις να μην εγκριθεί η μονιμότητα που δικαιούνται, βάσει νόμου, οι ανεμβολίαστοι» και υπογράμμισε:

«Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι γιατί να γίνονται όλα αυτά όταν γενικότερα τα μέτρα, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης σχεδόν, έχουν καταργηθεί. Γιατί ένας μη εμβολιασμένος εργαζόμενος να χρειάζεται να κάνει rapid test; Το τραγελαφικό της υπόθεσης που κατάφεραν να κάνουν με τον κορωνοϊό είναι να εκποιήσουν τη δημόσια υγεία, να την υποβαθμίσουν, να τη διαλύσουν».

Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική για τον σεισμό στη Ρόδο: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία με καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια – O καιρός σήμερα