Αργύρης Νταλιάνης: “Άθλιες συνθήκες στο ΕΣΥ- Σωληνάκια οξυγόνου στο πάτωμα”

Σφοδρή κριτική στην Κυβέρνση και την πολιτική που ακολουθεί, κυρίως στον τομέα της υγεία άσκησε ο γιατρός Αργύρης Νταλιάνης. Επιπλέον, δε παρέλειψε να αναφερθεί στο κομμάτι της χρησιμότητας των εμβολίων κατά της κόβιντ-19.

Αρχικά, ο κ. Νταλιάνης κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη περί “επαναφοράς της δημοκρατίας με το καλό ή το άγριο”, με τον δημοσιογράφο να κάνει παραλληλισμό με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανεμβολίαστους κατά τη διάρκεια της πανδημίας:
«Κοιτάξτε, φαίνεται ότι αυτοί που κάνουν “σκληροπυρηνικές” δηλώσεις, κάνουν πρόβα μετεκλογικής συνεργασίας, ενδεχομένως με την Κυβέρνηση, καθώς βλέπουμε ότι οι σκληροπυρηνικοί του ΛΑΟΣ (σ.σ κόμμα Καρατζαφέρη), ας το πούμε έτσι, που έχουν σχέσεις με τον ακροδεξιό χώρο, φαίνεται ότι είναι πρωτοκλασσάτα στελέγχη της νυν κυβερνήσεως. Πλεύρης, Άδωνις, Βορίδης κλπ. Όποιος κάνει δηλώσεις ακραίου τύπου, φαίνεται ότι ταιριάζει στο προφίλ, στη νοοτροπία αυτής της Κυβέρνησης. Στη φιλοσοφία εφαρμογής μέτρων..»
Για τις “υποχρεωτικότητες (σ.σ εμβολιασμού), τις αναστολές εργασίας, τις απαγορεύσεις κλπ, που επηρεάζουν κύρια και άμεσα το Ε.Σ.Υ, ο πλέον κατάλληλος για να εκφέρει άποψη κ. Νταλιάνης υπογράμμισε:
«Η τακτική αυτή ουσιαστικά καταστρέφει και τα τελευταία “προπύργια” της δημοκρατικής αντίληψης, διότι η Υγεία είναι δημοκρατία. Και όταν δεν έχει πρόσβαση σε ένα νοσοκομείο ένας άνθρωπος μικρομεσαίος ή έχει πρόσβαση σε ένα υπό διάλυση νοσοκομείο, οι τακτικές αυτές ιδιωτικοποίησης δεν οδηγούν πουθενά(…) Αυτή τη στιγμή έχουμε το χειρότερο σύστημα Υγείας εδώ και αρκετά χρόνια(…) Αυτή η εικόνα που παρατηρείται σήμερα στο λεγόμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας του κ. Πλεύρη είναι η χειρότερη εικόνα που μπορώ να θυμηθώ στα χρονικά», παραθέτοντας στη συνέχεια παραδείγματα που δικαιολογούν την θέση του από τη δική του προσωπική εμπειρία.
«Στο νοσοκομείο το δικό μας ξεκινάει μια εφημερία 8 ωρών, ούτε οκτώ ωρών, με 18 φορεία στο διάδρομο και τελειώνει με 30, 40. Και λες τώρα “είναι δυνατόν ανα εξυπηρετηθεί το ίδιο ένας ασθενής σε κρεβάτι και ένας που βρίσκεται σε φορείo; Που θα πρωτοτρέξει το προσωπικό;” Το προσωπικό το οποίο είναι ήδη ελλειματικό θα πρέπει να ασχοληθεί με πολλαπλάσιο αριθμό ασθενών που βρίσκονται σε φορεία. Αυτή τη στιγμή ποια είναι η στρατηγική του Υπουργείου (σ.σ. Υγείας);» , αναρωτήθηκε ο προσκεκλημένος.
«Για να δημιουργηθεί ένα ωραίο προφίλ και στον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση, έχουν αυτή τη στιγμή τα τέσσερα νοσοκομεία και την ασφάλεια αποσυμπίεσης τα υπόλοιπα τέσσερα δορυφόρα, από τα οποία τα δύο είναι ιδιωτικά. Ο κ. Γεωργιάδης, έκλεισε εφτά νοσοκομεία και το παινευόταν, δεν έχει αυτή τη στιγμή την παραμικρή ευαισθησία να πει “έκανα λάθος τότε, να τα ξανανοίξουμε(…) Υπάχουν κάποια νοσοκομεία στην Αθήνα τα οποία έκλεισαν με δική του απόφαση, για τους δικούς του λόγους, τους οποίους ποτέ δεν καταλάβαμε», κατέληξε ο κ. Νταλιάνης.
Μεταξύ των όσων τραγικών μετέφερε στον “αέρα” ο τελευταίος, ξεχώρισαν τα εξής:
«Για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε κρεβάτι ή και σε φορείο σε διάφορα νοσοκομεία, αρκετοί από αυτούς δεν είναι ασθενείς οι οποίοι έχουν ανάγκη νοσηλείας. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν ρεύμα, να πληρώσουν το ενοίκιό τους και έχουν…ξεμείνει! Από το Μάρτιο του 2022 επειδή δεν έχουν Κέντρο Πρόνοιας να μεταφερθούν»
Τέλος, ο κ. Νταλιάνης επισήμανε για το θέμα των εμβολίων και το ρόλο που, βάσει αποτελεσμάτων, διαδραματίζουν:
«Η δική μας εμπειρία από τα νοσοκομεία που διερευνούμε, ξέρουμε ότι οι θάνατοι αφορούν πλήρως εμβολιασμένους, τετραπλά ή τριπλά εμβολιασμένους, δεν υπάχουν ή είναι πολύ σπάνιο να δεις ανεμβολίαστο να πεθαίνει. Και δεύτερον, αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία με βαριά νόσηση είναι όπως ο κ. Παπαδάκης (σ.σ. ο δημοσιογράφος), πενταπλά εμβολιασμένοι(…) Και μάλιστα λένε ότι πάμε για έβδομη και όγδοη δόση από το Μάρτιο για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα(…) Σε χώρες όπως Ιαπωνία, Νορβηγία, Αυστραλία, Χιλή υπάρχει μεγάλος προβληματισμός γιατί είχαν πολύ μικρή θνητότητα και τώρα υπάρχει εκτόξευση. Με βάση σχετική μελέτη: “ Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή της παράτασης της επιδημίας και της αύξησης των θανάτων σε καθημερινή βάση, οφείλεται σε αυξημένη ποσότητα αντισωμάτων igg4 μετά την τρίτη και την τέταρτη δόση από 0,04% σε 20(!)% (εκθετική αύξηση)»
Και έκλεισε λέγοντας: «Το Ηνωμένο Βασίλειο από 12/2/ 2023 σταματά τις ενισχυτικές δόσεις σε υγιή άτομα κάτω των 50 ετών, επειδή βλέπουν ότι όχι μόνο δε βοηθά το εμβόλιο, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετο πρόβλημα στους, κατά τα άλλα, υγιείς ανθρώπους. Στη Γερμανία, δε, υπάρχουν πολλές αιτήσεις αποζημιώσεις λόγω παρενεργειών των εμβολίων…»

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Πού θα χιονίσει σήμερα – Το νέο δελτίο της ΕΜΥ
Επόμενο άρθροΣυνταγματολόγος Σπύρου: «100% παράνομος ο νόμος για το κόμμα Κασιδιάρη – Παραβιάζονται τα άρθρα 29 και 51 του Συντάγματος»